Oraşul Călimăneşti aniversează 634 de ani de atestare documentara

duminică, 15 mai 2022

Oraşul Călimăneşti aniversează 634 de ani de atestare documentara în Hrisoavele emise la 20 mai 1388 de Cancelaria marelui domnitor Mircea cel Bătrân. In perioada 20-22 mai 2022, Primăria Călimăneşti organizează manifestări dedicate „Zilei oraşului Călimăneşti” 

Ziua de 20 mai va incepe cu şedinţă festivă a Consiliului Local Călimăneşti şi va continua cu mai multe evenimente la Sfânta Mănăstire Cozia.

Cu acest prilej se va acorda titlul de „Cetăţean de Onoare al oraşului Călimăneşti” doamnei Fenia Driva,  care a lucrat o viaţă ca bibliotecar în cadrul Bibliotecii A. E. Baconsky din Călimăneşti.

Va avea loc si o lansare de carte la Mănăstirea Cozia, cu prilejul împlinirii a 70 de ani a stareţului acestei mănăstiri, Arhim. Dr. Varolomeu Andronic, sub genericul „Românitate şi ortodoxie”.

Primarul Florinel Constantinescu va conferi premii familiilor care împlinesc 50 de ani de căsnicie.

Manifestările vor include si concursuri de ciclism montan pentru adulţi şi copii, dar şi o serie de concerte pentru toate gusturile şi vârstele în Parcul Central. Programul se va încheia cu un spectaculos focul de artificii.

calimanesti-01-2022 calimanesti-02-2022-768x1089

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe