O viata mai lunga pentru imprimanta ofera mai multe avantaje

marți, 31 mai 2022

 

Aproape ca nu exista persoana care sa lucreze la birou, de acasa sau de la locul de munca si sa nu detina o imprimanta. Aceasta este utila in multe situatii iar cu un minim de informatii, o putem intretine foarte usor astfel incat sa ne ofere mereu eficienta de care avem nevoi, indiferent de ce documente vrem sa printam. Imprimantele sunt utilizate in numeroase domenii de activitate, de la magazine specializate de printare pana la papetarii, agentii de publicitate, spatii de birouri, in scoli, spitale, gari si autogari, si multe multe altele.

De la un domeniu de activitate la altul, este mai potrivit un anumit tip de imprimante, existant mai multe, precum:

  • Imprimantele matriciale folosesc ace subtiri care bat intr-o panglica impregnata cu cerneala pentru a tipari imaginea pe hartie.
  • Imprimantele cu jet de cerneala arunca mici picaturi de cerneala pe hartie si compun imaginea de tiparit
  • Imprimantele cu laser realizeaza tiparituri de cea mai buna calitate, dar sunt mult mai scumpe. Cele mai multe imprimante laser tiparesc doar alb-negru, dar exista si modele mult mai scumpe care pot tipari color
  • Imprimantele LED. Noua generatie de imprimante care lucreaza la tehnologia LED este inca foarte scumpa, asa ca nu toata lumea isi poate permite un astfel de model.
  • Imprimaele plotter, care au dimensiuni mai si sunt astfel potrivite pentru agentiile de publicitate mai sus mentionate, unde se printeaza si formate precum A1 sau A0
  • Imprimantele 3D, un concept deja comun si pe care multe persoane il detin deja. Acestea insa nu realizeaza imagini sau text pe foi de hartie, fiind mai degraba parte dintr-o alta categorie.
  • Imprimantele foto. Acestea sunt dispozitive de imprimare ce folosesc hartie fotografica groasa, de calitate inalta, pentru a printa fotografii. Datorita exigentelor specifice ale printului, ele au un pret mai mare de achizitie si necesita cartuse cu un tip special de cerneala.

Asadar, utilizatorii au la dispozitie mai multe modele insa cel mai comunte, inca de la aparitie si pana in prezent raman cele cu jet de cerneala, numite si inkjet si cele cu tone, numite si cu laser. Acestea sunt si cele mai accesibile si ofera performante ridicate in sarcinile de birou sau din propria locuinta. Atat pentru un model cat si pentru celalalt exista pe piata cartuse, considerate consumabile ale sistemului de printare, care la randul lor pot fi originale, cele ce sunt realizate special pentru un anumit model de imprimanta si nu pot fi asadar utilizate si la altele, chiar si ale aceluiasi producator dar si cartuse consumabile, reaizate de producatori terti, destinate si unui anume model de imprimanta dar care de asemenea pot fi utilizat si la alte modele, de la alti producatori de imprimante. Aceste cartuse imprimanta se mai numesc si incarcabile, oferid posibilitatea de a fi reutilizate iar si iar, eliminand ceva costuri. Un cartus cumparat nou, si original dar si compatibil, este mai scump decat a realiza o reincarcare. Asta pentru ca multe cartuse noi vin si cu cipul prin care se realizeaza conectarea la un dispozitiv, care poate adauga un cost substantial cartusului.

Foarte multe modele de cartuse, cu laser sau cu cerneala, originale si compatibile, se gasesc in magazinul online Cartushop la preturi foarte accesibile. Acestea pot fi gasite si simple dar si alaturi de cipul de conectare si astfel, difera ca si pret. De asemenea, pretul difera si de la un producator la altul. Cartushop.ro este o companie noua, bazata pe o echipa cu experienta de peste 20 ani in domeniul consumabilelor pentru imprimante si in domeniul serviciilor de reumplere a cartuselor. Aici veti gasi toate produsele necesare pentru buna functionare a imprimantei voastre, de orice tip ar fi ea si toate detalii utile pentru a alege cat mai usor varianta potrivita cartus, si cu toner dar si cu cerneala, original si compatibil.

Un bun sfat pentru a asigura o durata de viata cat mai indelungata a imprimantei este sa alegeti si sa folositi cu fiecare ocazie doar produse adecvate, nu conteaza neaparat daca sunt originale sau compatibile cu modelul si tipul de imprimanta. O data ce imprimanta va recunoaste prezenta cartusului original, ea isi va continua ciclul de imprimare la aceeasi calitate, acesta fiind un aspect pozitiv al acestor tipuri de cartuse, fara riscul aparitiei unor erori sau a unor blocaje. Indiferent de caz cerneala din cartusul original se va usca rapid pe foaie si va pastra fidelitatea inalta a imaginilor sau a textelor printate. Fiabilitatea imprimantei este dependenta in mod direct de folosirea accesoriilor originale, iar utilizarea ei corespunzatoare nu pune in pericol avantajele oferite de garantia comerciala.

Magazinul ofera nu numai servicii de vanzare a cartuselor pentru imprimanta ci si posibilitatea colectarii celor uzate sau goale, de la o firma. Multe companii unde se utilizeaza zilnic, in mod constant, imprimante, au un astfel de magazin ca si furnizor, existand in asta multe avantaje pentru acea companie, in special prin mentinerea calitatii printarilor si o functionare cat mai buna a echipameltelor de printare utilizate.

In cadrul uni firme, cele mai comune sunt imprimantele multifunctionale, ce pot realiza sarcini multiple. Desi au dimensiuni mai mari, sunt totusi destul de compacte iar cand nu sunt utilizate, multe sisteme ale lor se pot restrange pentur a ocupa si mai putin spatiu. Acestea au si avantajul ca pot printa un volum mai mare de pagini comparativ cu cele de birou, de mici dimensiuni. Acestea pot functiona si cu cerneala si cu toner dar exista de asemenea si modelele termice si CISS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe