Informații importante legate de plantarea şi intreţinerea hortensiilor pe care trebuie să le cunoşti

luni, 23 mai 2022

 

https://cdn.pixabay.com/photo/2017/08/17/13/15/deco-2651304_960_720.jpg 

Atunci când ai o grădină frumoasă, este important să alegi florile potrivite pentru a avea un spaţiu care să îţi încânte privirea şi pe care să îl admiri zilnic. Este bine să alegi flori şi plante care să îţi umple grădina în fiecare anotimp. Fiecare floare are momentul său în care înfloreşte şi este important să ştii detalii legate de modul în care trebuie să o uzi sau să o îngrijeşti. 

Hortensiile sunt unele dintre cele mai cunoscute plante şi îţi îmbogăţesc rapid imaginea curţii prin florile bogate, colorate şi foarte spectaculoase. Iată cele mai importante informaţii legate de plantarea şi întreţinerea hortensiilor, pe care trebuie să le cunoşti:

  1. Hortensiile preferă zonele însorite, dar care să nu fie în soare arzător în perioada de prânz

Hortensiile nu pot supravieţui în zonele care sunt complet poziţionate în soare arzător în mijlocul zilei, însă au nevoie de locuri în care soarele să pătrundă. Nu pot să fie plantate nici în locurile în care nu ajunge deloc soarele. De aceea, este bine să te gândeşti cu atenţie la locul care este cel mai potrivit pentru ele înainte să demarezi acţiunea de plantare. Poţi să le plasezi în spaţii în care să le admiri uşor, precum locurile care se văd bine de la fereastră. Astfel, o să poţi să te bucuri de ele de fiecare dată când ai puțin timp liber. 

2. Hortensiile preferă anumite tipuri de fertilizator, în funcţie de specie

Hortensiile adoră zonele în care este un anumit tip de sol. De asemenea, cresc mult mai bine atunci când le adaugi un fertilizator. Ele au nevoie de îngrijire, dar nu sunt dificil de întreţinut. Trebuie să verifici indicaţiile de la fiecare specie de hortensie în parte. Pe Verdena poţi descoperi o mulțime de informaţii necesare, poţi afla prețul unor hortensii și poţi vedea o multitudine de hortensii pe care le poţi combina şi planta în grădina ta, pentru a te putea bucura de o atmosferă plăcută în casa ta.

3. Există hortensiile albastre, care uneori pot lua culoarea în funcţie de solul în care sunt plantate

Un lucru interesant legat de o anumită specie de hortensii este acela că uneori pot lua culoarea nutrienţilor din solul în care sunt plantate. Astfel, hortensiile albastre păstrează un anumit pigment, însă, în alt tip de sol, pot să îşi modifice nuanţa existentă. Orice tip de hortensie este frumoasă şi te poţi bucura de prezenţa ei în curtea ta, însă trebuie să ştii care sunt culorile pe care le doreşti şi cum anume poţi să le obţii.

4. Solul în care le plantezi este important pentru buna creştere a hortensiilor

Hortensiile preferă un anumit tip de sol. Este bine să citeşti indicaţiile de plantare pe care le primeşti atunci când cumperi un soi special. O să ştii şi momentul în care ele se plantează cel mai bine sau atunci când înfloresc. 

5. Trebuie să uzi hortensiile destul de des, preferând zone cu sol ud, însă nu pot sta în apă permament

Aşadar, deşi hortensiile preferă zone cu sol care este udat adeseori, trebuie să nu le ţii în zone care păstrează apa prea mult. Ele vor muri dacă sunt lăsate în sol complet nedrenat. Este important să le oferi şansa să crească şi să se dezvolte aşa cum au nevoie. Nu pot supravieţui în locurile în care plouă intens zilnic şi în care se menţine apa până la nivelul rădăcinilor. 

Ele preferă umbra doar în perioada de soare arzător, iar în rest doresc să aibă parte de lumină. De aceea, multiple persoane aleg să îşi planteze hortensiile la marginea casei, lângă fereastră. Acolo zona este ferită de soarele de la mijlocul zilei, datorită sistemelor de protecţie, precum streaşina. Poţi să plantezi hortensiile şi în locurile mai dificil de accesat, nefiind foarte pretenţioase. 

6. Poţi să plantezi hortensiile chiar şi în ghiveci

Dacă nu ai un spaţiu îndeajuns de mare în grădină sau dacă locuieşti într-o clădire care nu are curte, atunci poţi să plantezi hortensiile şi în ghivece. Este important să le oferi un ghiveci generos, în care să se poată dezvolta corespunzător. Au nevoie de un spaţiu care să fie adeseori drenat. Aşadar, poţi avea hortensii chiar şi în apartamentul tău, dacă ştii cum anume să le poziţionezi. Este posibil să le pui într-o zonă pe balcon, care să includă şi anumite perioade cu soare. 

7. Este bine să nu tai hortensiile aproape de iarnă pentru a le ajuta să nu înflorească din nou în perioada rece

Hortensiile au o durată de înflorire care este prezentă de cele mai multe ori până la sfârşitul lunilor de toamnă. Fiecare specie are caracteristicile ei şi este important să verifici întotdeauna care sunt condiţiile cerute de creştere, de înflorire sau de îngrijire. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe