Hramul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu-Vâlcea: „Sărbătoarea Aducerii în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica”

duminică, 1 mai 2022

 

Arhiepiscopia Râmnicului își cinstește în mod deosebit Ocrotitorul și ctitorul Catedralei Arhiepiscopale din municipiul Râmnicu-Vâlcea, în perioada 4-8 mai 2022, la Sărbătoarea Aducerea în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

thumbnail

Manifestările prilejuite de prăznuirea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica se vor desfășura după următorul program:

 • Miercuri, 4 mai, de la ora 18.00, la Sala Iosif Episcopul din cadrul Așezământului Sfântul Ierarh Calinic, Episcopul Râmnicului va avea loc Recitalul de muzică și poezie „Pianul cu poeme - Armonii de Înviere”, eveniment susținut de actrița Daniela Nane și de pianista Ioana-Maria Lupașcu.
 • Joi, 5 mai, la ora 17.00, în foaierul Așezământului Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, va avea loc vernisajul Expoziției de icoane Chipul slavei Tale.
 • Vineri, 6 mai, la ora 18.00, protopsaltul Theodoros Vasilikos va susține un Concert Extraordinar de muzică bizantină, ce se va desfășura în Sala Consiliului Județean Vâlcea.
 • Sâmbătă, 7 mai, la ora 12.00, Arhiepiscopia Râmnicului, în parteneriat cu Centrul Cultural al Municipiului București ARCUB și Asociația „Renașterea Obiceiurilor și Tradițiilor Românești”, organizează evenimentul prilejuit de lansarea volumului „Maria, doamna voievodului sfânt Constantin Brâncoveanu”. Manifestarea va avea loc la Sala Iosif Episcopul din cadrul Așezământului Sfântul Ierarh Calinic, Episcopul Râmnicului.
 • Tot sâmbătă, 7 mai, începând cu ora 17.00, va fi săvârșită Slujba Privegherii.
 • Duminică, 8 mai, va fi săvârșită Sfânta Liturghie începând cu ora 9.30, pe scena amenajată în apropierea Catedralei Arhiepiscopale.

Sărbătoarea  Aducerea în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica a fost introdusă în calendarul Mitropoliei Olteniei, începând cu anul 2014, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Irineu şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, rememorând prezenţa în Oltenia pentru o săptămână (28 aprilie – 5 mai 2012) a sfintelor moaşte ale Sfântului Ierarh Calinic, Ocrotitorul Eparhiei Râmnicului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • PUBLICITATE

 • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe