Există norocul începătorului?

marți, 24 mai 2022

 

De câte ori ați auzit de norocul începătorului? Chiar există? E un fenomen puțin cunoscut, dar multă lume susține că, asemeni legii gravitației, acesta există chiar dacă nu poate fi văzut.

Norocul începătorului, o lege optimistă, care susține că mai devreme sau mai târziu, cu toții vom avea parte de norocul începătorului.

Unii au avut norocul să recunoască imediat acest fenomen, de noroc al începătorului. Alții au parte de norocul începătorului fără să observe că funcționează în favoarea lor. 

Cu siguranță în unele momente din viața dvs. ați câștigat la un joc pe care nu l-ați mai jucat înainte. Nu vi s-a întâmplat? În acele cazuri, pentru mulți, norocul începătorului a acționat. Dacă vrei să-ți încerci norocul, atunci cel mai bine este să folosești cele de încredere și bine revizuite, de exemplu, 22 bet.

Multe cazinouri online au realizat că norocul începătorului atrage jucători noi. Există multe articole pe internet legat de cazinouri online potrivite pentru începători, în cazul în care vă interesează acest subiect.

Uneori auzim un copil care spune o frază profundă, foarte creativă, care inspiră schimbările și creații noi. În acel caz, e vorba tot de norocul începătorului.

Cum putem explica acest fenomen, e vorba de noroc, poate norocul începătorului să fie reprodus în circumstanțele corecte și cum are cauze care se pot analiza?

Vom spune, chiar dacă puțini vor să citească asta, că norocul începătorului nu există. Nu există așa ceva!

Oamenii, în majoritatea cazurilor, au nevoie mereu de confirmare. Astfel, avem tendința de a accepta doar probele care confirmă credințele noastre deja existente. Adevărul este că începătorii și novicii au rezultate slabe de obicei, cu puține excepții. Aceste excepții au fost numite, oarecum, norocul începătorului. 

Când jucați șah sau orice sport vedem un expert care pierde în fața unui novice și acceptăm asta drept norocul începătorului, deoarece ne place. Pe scurt, ne dorim să credem că acest lucru există.

Totuși, există mulți factori care sunt ignorați în analiza noastră. Expertul poate a fost prea încrezător sau obosit, sau novicele poate a avut o idee nouă, surprinzătoare. Există multe cauze care ar trebui analizate în astfel de cazuri.

Există o frază renumită a maestrului budist Shunruy Suzuki, care spune că în mintea începătorului sunt multe posibilități, iar în mintea expertului sunt puține. Ce înseamnă asta?

Un novice, precum un copil care are un nou mod de gândire, nu e încărcat de experiență, nu știe cum să recunoască situații bune sau proaste.

Un novice poate încerca ceva aparent prost, dar în sfârșit, poate oferi o soluție nouă, mai creativă. Novicii și începătorii își asumă riscuri și printre riscuri poate exista și o soluție ideală.

Pe de altă parte, experții sunt limitați de experiența lor. Desigur, fiind ghidat de experiență, poate fi un lucru bun de cele mai multe ori. Dar în sfârșit, experiența e ca o închisoare pentru orice idei noi sau proaspete.

Aceste principii sunt deseori relevante în medii non-competiționale. Echipele de programatori testează deseori aplicațiile lor cu oameni normali. De ce? Deoarece e simplu să pierzi perspectiva atunci când ai interacțiuni doar cu alte persoane care sunt familiari cu proiectul în dezvoltare. O vedere nouă este mereu bună, o părere care vine din afara mediului nostru creativ.

Din același motiv, mulți scriitori pun la dispoziție cărțile lor nepublicate cititorilor uzuali și nu editorilor profesioniști. Criticile și comentariile acestora sunt deseori prețioase pentru produsul finit.

Sub presiune, cortexul prefrontal al creierului nu mai funcționează cum ar trebui. Totuși, novicii nu își fac griji de performanța lor, spre deosebire de experți.

În domeniul competițional, novicii presupun aproape mereu că vor pierde când au parte de un jucător de nivel înalt. Când rezultatul nu e important, nu trebuie să cărați presiunea de a avea un rezultat bun. Jucătorul mai avantajat are mai multe de pierdut decât novicele. Așa stau lucrurile.

Pe scurt, succesul ocazional al unui începător nu are de-a face cu norocul, ci are totul de-a face cu realitatea a două creiere care funcționează și gândesc diferit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe