Eugen Neață: „Colegul meu social-democrat Remus Sasu, unul dintre cei mai performanți primari pe care îi are județul Vâlcea în acest mandat”

duminică, 8 mai 2022

 

Merg periodic la Ocnele Mari. Prietenii mei cei mai apropiați au legături de familie acolo și un loc pe care îmi face mare plăcere să îl revăd din când în când. Ani la rândul - mulți, prea mulți - localitatea a fost destul de neprimitoare din cauza lucrărilor vechi, niciodată terminate, întinse de-a dreapta și de stânga străzii principale. Am avut întotdeauna imaginea unei administrații locale nepricepute și nepăsătoare la suferințele pe care le pricinuiește localnicilor și turiștilor care se aventurau pe acest drum îngust, plin de gropi și de alte pericole.

De ceva vreme lucrurile s-au schimbat în mod spectaculos. Drumul principal este modernizat. Nu îl descriu, puteți să treceți oricând pe el, e aici, la o aruncătură de băț de Râmnicu Vâlcea. Veți vedea cu acest prilej o localitate complet schimbată, modernizată în ultimii doi ani, ca niciodată înainte. Coordonatorul acestui miracol comunitar este colegul meu social-democrat Remus Sasu, unul dintre cei mai performanți primari pe care îi are județul Vâlcea în acest mandat.

M-am întâlnit cu el pentru a-i transmite admirația mea, pentru a face un schimb de idei și pentru a discuta despre soluțiile pe care le așteaptă pentru a-și putea continua proiectul de dezvoltare a Ocnelor Mari. Mi-a vorbit despre implicarea localității în planurile regionale de dezvoltare a turismului, subiect pe care îl cunosc foarte bine.

Ca reprezentant al stațiunii Ocnele Mari, Remus Sasu a fost toamna trecută în Austria pentru a vedea localități de aceleași dimensiuni, care funcționează în principal pe baza serviciilor pe care le fac pentru turiști. Pentru un salt înainte în acest domeniu sunt necesare câteva obiective care să sporească atracțiile turistice locale. Unul este centrul balnear proiectat în apropierea ștrandului, pentru care Primăria locală s-a asociat anul trecut cu Consiliul județean, sub semnătura primarului și a președintelui județean Constantin Rădulescu. Altul este parcul de aventură realizat de un investitor privat în zona centrală. Mai sunt o serie de pensiuni și de obiective turistice în curs de finalizare care vor oferi turiștilor și alte servicii de divertisment, surprize dintre cele mai plăcute. Primarul Remus Sasu mi-a vorbit de efortul pe care l-a făcut primăria în ultimul timp pentru completarea rețelelor de distribuție a apei și a gazelor naturale în câteva zone și de cele câteva zeci de kilometri de drumuri modernizate în ultimul timp în cartiere mai îndepărtate din oraș. O caracteristică specifică acestei localități sunt și marile acțiuni de igienizare cu ajutorul voluntarilor a mai multor zone din Ocnele Mari și din Ocnița.

Managementul practicat de Remus Sasu este unul complet, metodic și extrem de eficient, concentrat în egală măsură pe fiecare cartier al localității pe care o conduce, cu soluții specifice fiecărei zone în parte. Am reținut din această discuție și câteva subiecte pentru inițiativele mele legislative în Parlamentul României, care pot îmbunătăți munca primarului Remus Sasu și viața oamenilor din Ocnele Mari.

Deputat PSD,

Eugen Neață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe