Despre țevi: tipuri, la ce se folosesc și unde le poți găsi?

miercuri, 18 mai 2022

 

    Dacă ai nevoie de oțel pentru diferite proiecte industriale sau instalații, este indicat să știi ce fel de țevi sau tuburi trebuie să cumperi și la ce se pot folosi mai exact. 

Care sunt principalele tipuri de țevi, la ce proiecte se pot folosi, la ce fel de proiecte nu este indicat să le folosești și unde le poți găsi?

    Țevile sunt niște corpuri, în general, rotunde (pot fi și pătrate sau dreptunghiulare) care ajută la transportul diferitelor tipuri de lichide sau gaze, la anumite presiuni. 

    După modul de producție și folosință există trei mari tipuri de țevi, toate cu aplicații distincte: 

    • Țevi trase (laminate) - Acest tip de țevi sunt obținute fără sudură, prin modelarea oțelului la temperaturi extrem de ridicate, au o formă uniformă (datorită folosirii unei matrițe exacte) și sunt extrem de rezistente la orice tip de sarcini. Datorită faptului că nu a fost realizată prin sudură, acest tip de țeavă prezintă o secțiune transversală perfect rotundă. Țeava trasă poate fi utilizată în diverse zone industriale, mai precis în industrii în care se folosesc instalații cu presiune ridicată. Principala menire a ei este de a transporta condiții sigure apa și gazele naturale. Ca și preț, este o investiție inteligentă datorită fiabilității ei și a faptului că te poate scuti de costuri în plus datorate defecțiunilor. Aici poți găsi diferite țevi trase. Pe nicometaltub.ro poți filtra toate țevile în funcție de nevoile tale după preț, nume, notă sau model.
    • Țevi sudate longitudinal - Aceste țevi sunt realizate printr-o tehnică de sudare specifică prin care produsul finit va avea o grosime mare, și automat va rezista la o presiune puternică. Ca și material, țevile sudate se obțin din tablă, uneori mai groasă, alteori mai subțire. Tabla devine țeavă prin rulare și sudarea marginilor. Prin felul în care s-a realizat sudura poți distinge țevile sudate longitudinal de cele sudate elicoidal, iar în funcție de acest aspect, vei ști la ce le poți folosi. Comparativ cu țeava trasă, țeava longitudinală este puțin mai ieftină și este, în general folosită în instalații și are solicitări radiale, din interior spre exterior. Ele se pot găsi în toate marile magazin de bricolaj sau pe site-uri specializate în vânzarea conductelor industriale și cele destinate proiectelor asociate persoanelor fizice.

 

  • Țevi sudate elicoidal - Țevile elicoidale sunt perfecte pentru transportul lichidelor sub presiune. Datorită unghiului de îmbinare a al tablei de oțel (50-70 grade), îmbinare realizată rin sudură, această țeavă este ca un vas sub presiune foarte lung. Astfel sudura elicoidală suportă doar de la 60 la sută până la 85 la sută din forța pe care o sudură longitudinală ar fi trebuit să o suporte. Din acest motiv, ele sunt folosite în zona industriilor grele, pentru proiecte de transport al gazelor naturale, în construcții, instalații și multe alte domenii.

     În concluzie, contează foarte mult în ce tip de proiect ai nevoie de țevi, fiindcă, în funcție de acest aspect, poți ști dacă ai nevoie de țevi trase (laminate), țevi sudate longitudinal sau elicoidal. 

 

Sursa foto: pexels.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe