De ce să apelezi la o firmă de brokeraj și nu direct la compania de asigurări. Importanța asistenței în caz de daună

luni, 23 mai 2022

 

https://cdn.pixabay.com/photo/2015/01/13/12/33/hands-598145_1280.jpg

Piața asigurărilor din România este una extrem de dinamică și vine cu o varietate de produse pentru cei care vor să încheie o poliță de orice fel, fie persoane fizice, fie companii. De aceea, alegerea celui mai bun produs pentru nevoile fiecăruia se poate dovedi un test dificil.

Dacă vă hotărâți să încheiați o poliță de asigurare și consultați oferta existentă în piață, veți avea impresia că, cu cât citiți mai mult, cu atât sunteți mai nedumeriți. Pentru că domeniul asigurărilor este unul complex, specializat și nu toate lumea are cunoștințe pe această zonă. 

O altă dilemă cu care sigur vă veți confrunta este dacă să apelați direct la compania asigurătoare sau la un broker de asigurări. Aici lucrurile sunt simple, toți experții din domeniu susținând că brokerul de asigurări este cea mai bună soluție pentru toți cei care vor o poliță potrivită cu nevoile lor. Explicăm mai jos de ce:

 

  • Oferă cele mai bune servicii

Brokerii de asigurări nu sunt legați de nicio companie, astfel încât vor căuta cea mai potrivită ofertă pentru tine, atât din punct de vedere financiar, cât și în materie de acoperire. Totodată, brokerul de asigurări are un nivel de expertiză foarte ridicat, intră în contact cu situații foarte diversificate și, pe baza experienței acumulate în teren, poate veni cu cele mai bune oferte de asigurare pentru clienții lui.

 

  • Beneficiați de cea mai bună acoperire

Brokerii de asigurări au o singură politică: aceea de a-și ajuta clientul. În consecință, spre deosebire de o companie de asigurări, care va încerca să-și vândă propriul produs, cu particularitățile lui, un broker va căuta să vină cu oferta care se potrivește cel mai bine nevoilor clientului său. Astfel, brokerii de asigurări sunt de preferat pentru varietate și pentru posibilitatea de a crea produse de asigurare inedite și inovative.

În urma unei simple discuții, un broker va ști care sunt cerințele inedite ale clientului său, va identifica nevoile acestuia, înainte chiar ca el însuși să le știe, și va apela la asigurătorul care oferă fix polița de care clientul său are nevoie. Sau va crea un produs de asigurare unic, special pentru situația în cauză.

 

  • Obțin prețuri mai mici pentru clienții lor

Contrar opiniei generale - potrivit căreia prețurile oferite de un broker de asigurări sunt mai mari, pentru că includ și comisionul său -, adevărul este fix invers: brokerii oferă soluții de asigurare mai ieftine decât cele oferite direct de companiile de asigurare. Și vă veți întreba de ce… pentru că, în general, brokerii negociază cu asigurătorii prețuri mai mici decât cele pe care aceștia le oferă direct clienților lor. 

Este o chestiune de business, companiile preferând să colaboreze cu brokerii și să le ofere acestora prețuri bune, pentru că, în final, aceștia le aduc mult mai mulți clienți decât ar atrage ei direct din piață.

Totodată, vânzarea de polițe prin intermediul firmelor de brokeraj sunt preferate de către companiile de asigurare, pentru că sunt mai puțin riscante. Brokerii sunt profesioniști foarte bine pregătiți în domeniul lor de activitate, apreciază corect riscurile și oferă soluția necesară pentru clienții lor, la prețul potrivit. Astfel, asigurătorul are siguranța că nu va avea cheltuieli neprevăzute la plata daunelor.

 

  • Oferă cea mai bună asistență în caz de daună

Probabil că acesta este cel mai important motiv pentru care oricine ar trebui să aleagă o firmă de brokeraj atunci când încheie o asigurare. Atunci când ți se întâmplă ce e mai rău, ai nevoie de tot ajutorul pe care poți să-l primești. Iar brokerul de asigurare va fi alături de tine și-ți va oferi asistență pe parcursul întregului proces de despăgubire, pentru că el își reprezintă clientul și nu compania de asigurări.

Legislația este stufoasă, aplicarea ei este dificilă pentru cineva care nu are cunoștințe în domeniu, dosarul de daună trebuie să cuprindă tot felul de acte și documente, iar cea mai mică greșeală poate duce la pierderi majore. De aceea, asistența unei firme de brokeraj este obligatorie, iar beneficiile pe care le poate avea oricine atunci când are un broker lângă el sunt extraordinare. Pentru că un broker bun, care știe legislație și chestiuni tehnice și se implică în instrumentarea unui dosar de daună, poate face diferența în plata sau neplata despăgubirii.

Broker cu departament de daune special creat pentru a oferi suport clienților

Leader Team este cel mai bine cotat broker de asigurări din România, în funcție de recenziile clienților săi. Este unul dintre cei mai inovatori brokeri de asigurări, prezent de 15 ani pe piața locală, dar și în 15 țări europene, prin produsele de asigurare și serviciile de nișă pe care le oferă firmelor din Uniunea Europeană, cu prezență internațională.

Leader Team Broker a câștigat de-a lungul anilor numeroase distincții care atestă originalitatea și gradul înalt de inovație al produselor pe care le are în portofoliu. Brokerul oferă o gamă largă de produse de asigurare, de la cele obligatorii precum asigurările RCA sau PAD, până la asigurări pentru IMM-uri ori alte riscuri complexe în cazul clienților persoane juridice. 

Compania de brokeraj are două divizii dedicate clienților - divizia de retail și cea corporate, iar pentru fiecare divizie de clienți are o paletă largă de produse și servicii dezvoltată împreună cu companiile de asigurări locale și internaționale. Totodată, Leader Team are un departament de daune intern creat special pentru a oferi suport tuturor clienților indiferent de asigurătorul și produsul de asigurare ales.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe