Cum s-a reinventat Inter sub comanda lui Simone Inzaghi? De ce plecarea lui Conte nu a contat, în cele din urmă?

vineri, 27 mai 2022

 

Inter a câștigat impresionant titlul sub comanda lui Antonio Conte, unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Însă finalul sezonului 2020/2021 nu a fost unul în care să fie prezentă doar bucuria titlului. Din păcate pentru formația din Milano, la finalul sezonului, din cauza problemelor financiare, au plecat doi dintre cei mai importanți fotbaliști din lot: Hakimi (la PSG) și Lukaku (la Chelsea).

Odată cu plecare alor, nemulțumit de lipsa de investiții, a plecat și Antonio Conte, chiar antrenorul care le-a adus titlul. Părea că echipa nu poate să meargă decât în jos, însă realitatea nu a stat deloc așa.

A venit Simone Inzaghi pe banca echipei, un antrenor care făcuse o figură frumoasă la Lazio, dar nu avea niciun trofeu important în palmares. Cu toate acestea, Inter a impresionat în sezonul care s-a încheiat. Aici găsești pariuri sportive dacă vrei să mizezi pe Inter sezonul viitor.

Care sunt argumentele interiștilor privind progresul echipei?

  1. Alegerea inspirată a antrenorului

Sigur că Simone Inzaghi era deja unul dintre antrenorii apreciați în Italia pentru treaba extraordinară pe care a făcut-o la Lazio. Însă realitatea dură este că de la Lazio la Inter este drum lung, iar diferențele dintre cele două echipe sunt semnificative. Inter este în punctul în care orice sezon fără titlu este unul cel puțin dezamăgitor, dacă nu chiar unul ratat. Astfel, presiunea este uriașă pe oricine este antrenor. Cu toate acestea, Inzaghi s-a mobilizat excelent și a reușit să scoată tot ce se putea dintr-un lot slăbit și cu moralul la pământ. Tocmai de aceea, Inzaghi merită toate laudele: a venit într-un mediu departe de a fi perfect, a fost prima sa echipă cu adevărat mare, dar a gestionat presiunea impecabil.

2. Transferuri excelente

Multă lume a strâmbat din nas când a fost adus Edin Dzeko, însă bosniacul a făcut o treabă excelentă și l-a făcut uitat pe Romelu Lukaku. Dzeko a format un cuplu de atacanți excelent cu Lautaro Martinez, iar cei doi au făcut ravagii în acest sezon. Denzel Dumfries a fost un mare plus pe flancuri la mijlocul terenului, fiind un transfer extrem de inspirat al lui Simone Inzaghi. Aceste transferuri excelente au ajutat semnificativ Inter să rămână una dintre cele mai bune formații din Italia, chiar și în condițiile în care și-au pierdut sezonul trecut cei mai buni jucători și antrenorul care le-a adus titlul. 

Așadar Inter Milano a reușit să depășească un moment extrem de dificil prin niște decizii foarte inspirate ale conducerii. Este foarte important să numești un antrenor capabil să scoată totul din jucătorii din lot și să mențină o atmosferă extraordinară în vestiar, iar Simone Inzaghi a reușit să facă fix asta la Inter. De asemenea, transferurile au fost foarte bune și pe sume destul de mici, exact cum trebuiau să fie având în vedere situația financiară a clubului. Per total, a fost gestionat impecabil un moment care putea să fie de cumpănă.

sursă foto: unsplash.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe