Compania Strabag a „aruncat în aer” secțiunea 3 Cornetu-Tigveni din autostrada Sibiu-Pitești!

duminică, 29 mai 2022

 

Zilele trecute, compania Strabag a depus contestație, după ce italienii de la Astaldi/WeBuild au fost desemnați câștigători pentru secțiunea 3 din autostrada Sibiu-Pitești. În documentul depus la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC), Strabag solicită anularea raportului procedurii prin care a fost declarată admisibilă și câștigătoare oferta WeBuild, iar cea a Strabag a fost respinsă ca inacceptabilă. De asemenea, constructorul austriac cere obligarea CNAIR la continuarea licitației, cu consecința stabilirii admisibilității ofertei Strabag și a inadmisibilității și neconformității ofertelor depuse de italienii de la WeBuild și turcii de la Makyol.

Demersul Strabag are loc după ce, pe 12 mai, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat câștigătoare oferta asocierii italo-române Astaldi/WeBuild-Tancrad pentru secțiunea 3 Cornetu - Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești. Amintim că în cursa pentru cel mai mare contract de autostradă din România rămăseseră trei ofertanți. Potrivit unor date publicate pe forumul Asociației Pro Infrastructură, oferta WeBuild a fost singura sub valoarea estimată a contractului, celelalte două depășind pragul anticipat de CNAIR. Valoarea estimată a contractului: 5,324 de miliarde de lei fără TVA.

Parte a tronsonului care traversează Carpații, secțiunea Cornetu – Tigveni are o lungime de 37,4 km. Perioada contractuală de proiectare este de 12 luni. Perioada pentru construcție este de 45 de luni. Autostrada Sibiu-Piteşti, cu o lungime de peste 122 de km, este împărțită în cinci secțiuni, dintre care 4 au deja contracte semnate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe