Claudia Banu: Legea offshore a fost votată

miercuri, 11 mai 2022
Legea offshore a fost votată. Azi am dezbătut un proiect mult așteptat care asigură reducerea dependenței față de gazul rusesc și o reducere a prețului la gaze.
Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.256/2018 privind unele măsuri necesare pentru implementarea operațiunilor petroliere de către titularii de acorduri petroliere referitoare la perimetre petroliere offshore a fost votată la Senat.
280682150_420915556704386_8843204302150127036_n
Asigurarea securității energetice este obiectivul esențial al politicii energetice a României, în acord cu cel exprimat și la nivel european. Astfel, unul dintre obiectivele asumate prin Programul de Guvernare este demararea proiectelor strategice de dezvoltare și exploatare a gazelor naturale din Marea Neagră pentru creșterea securității energetice, reducerea dependenței de gaze de import și asigurarea tranziției către surse de energie curate.
Legea, în ansamblul ei, este un semnal bun pentru investitori, întrucât asigură stabilitate şi predictibilitate cadrului legislativ, pentru că regimul de redevenţă este stabilit pentru toată perioada acordului petrolier.
Fondurile provenite din impozitul pentru venitul suplimentar vor merge către extinderea reţelelor de gaz şi pentru proiecte prioritare care vor fi aprobate de Guvern.
Pentru cei interesați, textul integral al proiectului poate fi consultat aici.
Claudia Banu, senator PNL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe