Ce salariu are, de fapt, fiica lui Mugur Isărescu. Lăcrămioara face parte din consiliul de directori al unei companii imobiliare

duminică, 22 mai 2022

Lăcrămioara, fiica guvernatorului BNR Mugur Isărescu, face parte din conducerea unei companii din domeniul imobiliar. Recent, firma a publicat un raport anual, din care reiese ce venit încasează Lăcrămioara Isărescu.
Lăcrămioara, fiica lui Mugur Isărescu, lucrează pentru o companie norvegiană / Colaj foto: Fanatik

Mugur Isărescu este guvernator al Băncii Naționale a României din 1990, fiind cel mai longeviv șef de bancă centrală din lume. El și-a întrerupt activitatea în fruntea instituției doar între noiembrie 1999 și decembrie 2000, când a fost desemnat premier și a candidat la președinția României. El are doi copii, Lăcrămioara și Costin, numele fiicei sale apărând recent într-un raport financiar.

Guvernatorul Mugur Isărescu a încasat de la BNR un salariu lunar de peste 80.000 de lei

Zilele trecute, Mugur Isărescu a vorbit despre creșterea galopantă a prețurilor“Avem începând cu iulie o creștere extremă a prețurilor. Ceea ce reflectă un șoc puternic sau un fenomen de criză. În spatele acestei creșteri a prețurilor de consum din România, ca și din mai toate țările europene, este o creștere a costurilor de producție și în special a costurilor cu energia, deci a prețurilor la energie, toate formele de energie, inclusiv combustibili”, a spus Isărescu.

“Dacă nu ar fi fost schemele de compensare, inflația ar fi fost mult mai mare. acum noi avem 14% în aprilie, ar fi fost 20%”, a mai afirmat Mugur Isărescu, care s-a referit și la creșterea ratei dobânzilor: “Nu există alb și negru. Când vedem cum se duce impactul pe celelalte preturi, atunci trebuie să reacționăm cu relativă forță”.

Guvernatorul BNR a făcut apel la calm. “Presiunea costurilor s-a transmis cel mai mult la alimentele procesate, prețul la energie s-a transmis în produse agro-alimentare, dar si pe un fondul de început de panică. Nu ne strică ceva mai multă calmitate.  Agitația e caracteristică perioadelor de criză. E de înțeles. Autoritățile asta trebuie să transmită: mai calm. Am înțeles și eu mesajul. Mai bem un ceai de tei. Deci e un sfat bun.”, a încheiat Isărescu. Mugur Isărescu și-a depus recent declarația de avere, din care reiese că a avut un salariu de guvernator de 966.361 lei, ceea ce înseamnă că a încasat peste 80.000 de lei pe lună. Isărescu a mai câștigat 30.612 lei de la Academia Română (în calitate de membru titular), 1.330 lei din activitatea didactică de la ASE și 193.740 lei din pensia încasată de la statul român.

Fiica lui Mugur Isărescu a lucrat la Viena și New York

O situație financiară prosperă are și fiica lui Mugur Isărescu, Lăcrămioara. Ea a absolvit Academia de Studii Economice din București, în 1998, apoi și-a desăvârșit studiile cu un MBA obținut la Harvard Business School, pe care l-a făcut în perioada 2000-2004. Între 2001 și 2002, Lăcrămioara Isărescu a ocupat postul de „finance controler” la IBM în capitala Austriei, Viena.

Lăcrămioara Isărescu a lucrat apoi la New York, între 2004 și 2006, ca “business developer” pentru o companie imobiliară, iar din 2006 și 2011 și-a înființat propria firmă de management, Lissary. Din 2010, Lăcrămioara Isărescu a reînceput colaborarea cu IBM, prima oară pe postul de director la departamentul de “Business Development”

Ea a ocupat această funcție doar un an, pentru că a fost promovată ca director la departamentul “Governmental Programs” pentru Europa de Sud-Est, post pe care îl ocupă și în prezent. La IBM, Lăcrămioara Isărescu încasează un salariu lunar de aproximativ 15.000 de euro, la care se adaugă și bonusuri de performanță.

Firma la care Lăcrămioara Isărescu este director a obținut un profit net de 1,53 milioane euro în 2021

Din 2014, Lăcrămioara Isărescu a fost cooptată în compania imobiliară Romreal Invest LT, o firmă cu capital norvegian care activează pe piața din România prin intermediul subsidiarei Westhouse Group. La un moment dat, presa economică a relatat că firma avea un plan de investiții de 1,5 miliarde de euro în mai multe complexe rezidențiale pe Litoral.

Conform FANATIK, compania a publicat recent un raport de activitate pentru anul financiar 2021, din care reiesă că a realizat un profit net de 1,53 milioane de euro, în condițiile în care, în 2020, firma înregistrase o pierdere de 3,96 milioane de euro. Numele Lăcrămioarei Isărescu apare în consiliul de directori al firmei, alături de trei norvegieni, Kjetil Gronskag, Bendt Thorkildsen și Heidi Sorenssen Austbo.

fiica Isarescu salariu
Fiica lui Mugur Isarescu are un salariu de 6.000 de euro

Potrivit documentului consultat de FANATIK, fiica lui Mugur Isărescu a încasat, în 2021, un salariu lunar de 6.000 de euro, compania menționând că venitul Lăcrămioarei Isărescu este fix, adică nu depinde de performanțele financiare ale firmei. În schimb, Kjetil Gronskag, care este și CEO al companiei, încasează 58.800 euro pe an, sumă la care se adaugă un bonus de 0,7% din vânzări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe