Care este secretul frumoaselor amblaje pe care le vedem pe raftul supermarketurilor?

miercuri, 25 mai 2022

Cu siguranta, cand intram intr-un supermarket suntem atrasi de multitudinea de ambalaje pe care le avem in jur. Desi nu trebuie sa judecam un lucru dupa modul in care arata, este imposibil sa nu fim atrasi de culorile, modelele si modul in care sunt aranjate ambalajele asupra unui produs. Pentru ca ambalarea sa fie una perfecta, cu siguranta oamenii nu lucreaza la mana, ci folosesc o serie de masini de ambalat, acestea avand puterea de a realiza un numar mare de produse in timp record.

Ambalajul este, de fapt, folia sau cutia de protectie a unui produs. Daca acesta nu este fixat corespunzator peste un produs, atunci calitatea scade si termenul initial de valabilitate nu mai este de incredere. Din acest motiv, desi se folosesc masini de ambalat, de multe ori tot mai intervine factorul uman in triaj, insa mai mult despre aceste lucruri discutam in randurile ce urmeaza.

Ce face de fapt o masina pentru ambalat?

Cu siguranta cu totii am vazut cel putin o astfel de masina, chiar daca nu am facut acest lucru in realitate. Tineti minte emisiunea „how it’s made”? Prin intermediul acestei emisiuni un numar mare din populatia globului a putut intelege cum functioneaza fabricarea unor produse in serie si, in cele din urma, si ambalarea acestora. O masina de ambalat este de fapt un asa zis robot care pe de o parte primeste folia sau cutia de ambalare, iar pe de alta manevreaza produsul si il ambaleaza perfect.

Ce spuneam anterior, legat de factorul uman, este foarte adevarat. Desi in toate liniile mari de produscti se folosesc acum tot felul de mari aparaturi si de roboti, in final tot factorul uman este cel care verifica unele produse, daca sunt sau nu ambalate corect. Cu toate acestea, s-ar parea ca apar pe piata masinarii care se ocupa si de aceasta parte, in multe locuri deja nemaifiind nevoie de oameni care sa verifice corectitudinea ambalarii.

Ce tipuri de ambalaje permit masinile de ambalat?

Exista masini de ambalat pentru tot felul de tipuri de ambalaje. Aici vorbim atat de tipul materialului folosit, cat si de marimea si tipul produsului ce trebuie ambalat. Astfel, putem vorbi si de ambalarea in folii de plastic, hartie sau chiar ambalarea unor cutii de mari dimensiuni. Din pacate, un singur aparat nu va putea asigura toate aceste tipuri de ambalari, fiind nevoie de masini de ambalat diferite in functie de cat de diferite sunt materialele.

Cu toate acestea, cand vine vorba de dimensiuni, acestea sunt usor reglabile astfel incat sa putem ambala, cu un acelasi tip de ambalaj, si produse de dimensiunea unei singure napolitane pana la seturi de biscuiti si pungi de diverse alimente.

Exista un loc in Romania care ofera servicii de ambalare?

Din fericire, raspunsul acestei intrebari este da. Cand vine vorba de masini de ambalat putem apela cu incredere la Promo-Pack. Acestia va pot oferi atat posibilitatea de ambalare, dar in acelasi timp va pot pune la dispozitie si masini specifice spre vanzare. Pentru a afla mai multe detalii despre produsele acestora si la ce pot fi folosite, puteti accesa site-ul promo-pack.ro. Aici veti gasi in detaliu modul in care se folosesc aparatele si la ce se folosesc ele, astfel incat sa puteti alege cel mai bun produs pentru dumneavoastra.

 

Date de contact:

Telefon: 0722.33.88.44

E-mail: [email protected]

Adresa: Str. Narciselor, nr. 8A, Chiajna, Ilfov

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe