Ajutoare financiare acordate de Primăria Râmnicului familiilor afectate de incendiul de la mansarda blocului de locuinţe C32 din Ostroveni

duminică, 8 mai 2022

 

Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea, întrunit în şedinţă extraordinară convocată de îndată la data de 06 mai 2022, a aprobat acordarea de la bugetul local a unui ajutor financiar în cuantum maxim de 1.000 lei/lună/familie, reprezentând contravaloare chirie, pentru familiile ale căror locuinţe au fost distruse de incendiul din data de 26.04.2022 şi care nu dispun de locuinţă pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea. Acordarea sumei persoanelor beneficiare se va face în baza contractelor de închiriere înregistrate la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea şi depuse de către acestea la registratura Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Suma ce reprezintă contravaloarea chiriei, conform contractului de închiriere, va fi virată lunar de către Direcţia Economico - Financiară din cadrul Primăriei Municipiului Râmnicu Vâlcea, în conturi ce vor fi puse la dispoziţie de persoanele beneficiare şi va fi acordată pe o perioadă de maxim 12 luni, începând cu luna aferentă depunerii contractului de închiriere, dar nu mai mult de 31 mai 2023.

Persoanele beneficiare vor depune în termen de 30 de zile de la data efectuării plăţii chiriei documentele jusitificative din care să rezulte că suma alocată a fost utilizată în acest scop. În relaţiile cu terții răspunderea pentru obligaţiile asumate revine părții care s-a obligat, conform contractului de închiriere, iar Municipiul Râmnicu Vâlcea nu răspunde de eventualele prejudicii materiale sau morale suferite de părţile contractului de închiriere.

Persoanele beneficiare nu vor implica financiar Municipiul Râmnicu Vâlcea în privinţa altor costuri suplimentare faţă de suma alocată, orice cheltuială pretinsă peste suma alocată, de către acestea sau de către orice alt terţ, va fi suportată exclusiv de către persoanele benficiare.

Cele 5 familii sau persoane care vor primi sprijin sunt: Bohălţeanu Maria Diana, Sântoiu Sorin Constantin, Nicolae Ilie Adrian, Dicu Mihaela și Gologan Viorica. În vederea dispunerii unor măsuri pentru familiile afectate de incendiu şi ţinând seama de procesul verbal de intervenţie nr. 265273 din 26.04.2022, a fost convocat, în regim de urgenţă, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă constituit la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea. Astfel, prin Hotărârea nr. 1 din 29.04.2022 au fost dispuse o serie de măsuri, printre care: constituirea unei comisii în vederea constatării gradului de afectare a structurii blocului şi de identificare a riscurilor în urma incendiului, efectuarea unei expertize de evaluare a gradului de afectare a structurii blocului, precum şi închirierea, în regim de urgenţă, a unor spaţii pentru familile afectate de incendiul produs în data de 26 aprilie 2022, plata chiriei urmând a fi suportată din bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe