Tot ce ar trebui să stii despre ceasurile de damă

vineri, 22 aprilie 2022

 

https://images.unsplash.com/photo-1490915785914-0af2806c22b6

Deşi lumea ceasurilor este dedicată în mare parte bărbaţilor care cumpără şi colecţionează cele mai multe modele, nu putem nega faptul că există şi ceasuri de damă remarcabile. Multe decenii piaţa ceasurilor de mână pentru femei a fost marginalizată, modelele realizate fiind doar versiuni reduse ale celor bărbăteşti şi dotate cu diamante sau pietre semipreţioase pentru a le conferi un look feminin. 

Totuşi, această tendinţă s-a schimbat treptat, producătorii observând an după an cum femeile devin mai interesante şi mai exigente faţă de ceasurile de mână. Mai mult, în ultimele decenii au apărut tot mai multe femei colecţionare de ceasuri de mână.

De asemenea, industria a fost cucerită de designerii feminini care au creat modele intuitive, special realizate pentru femei. Astăzi, indiferent dacă este vorba despre ceasurile de mână de la Picto sau alte branduri, femeile pot alege dintr-o gamă diversificată de mecanice complicate cu funcţii variate, complicate şi fascinante.   

Ceas de damă de designer versus ceas dintr-un brand clasic

Dacă vrei să cumperi un ceas de damă vei avea de ales dintr-un brand cunoscut, ceasuri de lux sau ceasuri de designer. Toate categoriile au piese remarcabile, feminine şi atrăgătoare care merită atenţie. De exemplu, gama de ceasuri Calvin Klein oferită de  Anytime Watches se remarcă prin calitate. Totuşi, trebuie avut grijă cu brandul de ceas cumpărat pentru a nu risca să se investească sume considerabile în piese care nu sunt de calitate. 

Stiluri de ceasuri de damă

Un alt criteriu important la selectarea unui ceas de damă este stilul sau forma carcasei acestuia. Forma clasică continuă să fie rotundă, dar unele femei preferă ceasurile mai îndrăzneța şi mai masculine în formă pătrată. 

Ceasurile dreptunghiulare pot fi foarte șic, în timp ce ceasurile cu forme curbate sau alte forme extraordinare pot fi, de asemenea, foarte atractive și, cu siguranță, fac o declarație prin liniile lor atrăgătoare. 

Diferitele tipuri de ceasuri pot varia de la ceasuri casual sau de utilizare zilnică până la cele sport. Femeile active au tendința de a favoriza aceste două tipuri de ceasuri. 

Ceasurile casual au cadrane de dimensiuni medii spre mai mari, care sunt ușor de citit, sunt de obicei fără bijuterii sau podoabe evidente și sunt ideale pentru a fi purtate zilnic la birou sau la o ţinută casual. Ceasurile sport vor avea cadrane mari și sunt preferate de femeile sportive, active fizic.

Ceasurile gen bijuterii sunt realizate adesea din aur sau platină și au diamante, perle, safire sau chihlimbar. Sunt mult mai formale, foarte scumpe şi excelează prin design şi atractivitate. Decorațiunile cadranului tind să fie mai frumoase și ornamentate cu efecte sidefate, care pot fi foarte atractive și pot adăuga o patină de eleganță ceasului. 

Ceasul şi dimensiunea încheieturii mâinii

Încheieturile mâinilor femeilor variază de obicei de la 12 la 17 cm în circumferinţă, iar ceasurile de damă au de obicei diametrul între 22 şi 34 mm, în funcţie de stil şi de ceasornicar. Un diametru de ceas mai mic, de 22 până la 28 mm, este mai potrivit pentru o încheietură mică de 12 până la 14 cm. Un ceas cu diametru mare, între 28 şi 34 mm este mai potrivit pentru încheietura mâinii unei femei de 14 până la 17 cm. 

De asemenea, ceasurile sport și ceasurile casual tind să aibă cadrane mai mari și mai largi, în timp ce ceasurile de bijuterii de ultimă generație tind să aibă cadrane și modele mai mici, cu aspect mai elegant. Ceasurile de costum parcurg o gamă variată de la cadrane cu adevărat mici la cadrane uriașe, cu aspect uriaș.

Ceasuri de damă cu quartz versus ceasuri de damă mecanice

Un alt aspect de care trebuie ţinut cont la achiziţionarea unui ceas de damă este dacă se va merge pe un model cu quartz sau unul mecanic. 

Ceasurile mecanice sunt cele tradiţionale, dar nu sunt la fel de precise ca cele cu quartz care sunt mai practice, mai fiabile, costă mai puțin și necesită mai puțină întreținere. Cu toate acestea, multe femei de astăzi, la fel ca bărbații, continuă să aleagă ceasurile cu mișcare mecanică.

Alege designul şi materialele

Aspectul unui ceas de damă este esenţial, la fel şi materialele din care acesta a fost confecţionat. Ceasurile din aur de damă sunt foarte căutate, acesta fiind un material folosit mai des la modelele pentru femei decât la cele pentru bărbaţi. Există diferite nuanțe de aur folosite în ceasurile de damă cum ar fi aurul galben, alb sau roz. Adesea, pentru a crea un efect fascinant, se foloseşte şi platina. 

Ceasornicarii folosesc şi oţelul inoxidabil, în special pentru a conferi ceasului un aspect mai masculin şi mai solid. La ceasurile moderne se utilizează din ce în ce mai des ceramica. Aceasta este mai practică, nu se zgârie şi conferă un aspect lustruit şi spectaculos ceasurilor de damă. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe