Sparle si soparle, 18.04.2022

duminică, 17 aprilie 2022
 • Cel mai vechi dosar de corupție aflat pe rolul Tribunalului Vâlcea trenează de peste... 5 (cinci) ani și îl privește pe fostul primar din Boișoara, Petre Popescu și alți 6 inculpați. În dosarul 3680/90/2017, instanța a decis recent: în vederea continuării cercetării judecătoreşti, amână cauza la 9 mai 2022. În rechizitoriul întocmit în 2017, procurorii DNA au reținut următoarea stare de fapt: în cursul anului 2006, inculpatul Petre Popescu, în calitate de președinte al Comisiei pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor de pe raza comunei Boișoara, împreună cu ceilalți membri ai comisiei, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a încălcat dispozițiile legale imperative ce reglementează procedura de reconstituire a dreptului de proprietate privată pentru terenuri forestiere. Concret, comisia respectivă, în ședința comisiei din data de 27 iunie 2006, a stabilit în mod nelegal și abuziv, dreptul de proprietate asupra unei suprafețe de 2.032 ha teren cu vegetație forestieră pentru obștea condusă de Gheorghe Popescu, fără ca aceasta să formuleze cerere de reconstituire a dreptului de proprietate și fără a dovedi că a avut în proprietate suprafețe de teren forestier.

 

 • Poliţia Vâlcea vine cu precizări și anunţă că nu este vorba despre un autovehicul de armată, ci despre un autovehicul istoric, care avea dreptul de a circula pe Splaiul Independenței. Blindatul Alvis Saracen a fost scos pe stradă pentru filmarea unui videoclip al manelistului Dani Mocanu. Autovehiculul de tip militar, blindat, în care se află o persoană purtând ceea ce pare o uniformă militară, dar fără cască, loveşte o maşină parcată, pe care o împinge în autoturismul parcat în faţa sa. Cel care conduce maşina de tip militar opreşte imediat după impact. Oficialii Poliţiei Judeţene Vâlcea au declarat că incidentul este considerat tamponare cu pagube materiale.

 

 • De la cabinetul de avocatură, fostul consilier județean PSD Adrian Voican a ridicat suma... de 3,4 miliarde de lei vechi, plus indemnizații de 131 milioane de lei vechi de la CJ Vâlcea, pe când soția lui a încasat suma de 673 milioane de lei vechi din salarii de la societatea Apavil, conform declarației de avere. La bănci, Adrian Voican mai deține suma de peste 200.000 de euro, iar averea mai cuprinde un autoturism Hyundai Santa Fe, o casă de locuit și un teren în Râmnicu Vâlcea, bașca un teren agricol în comuna Mihăești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • PUBLICITATE

 • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
 • PARTENERI MEDIA

 • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

  Web Design by DowMedia

  Ne gasiti si pe