Schimbarea obiceiurilor rezultă economisirea banilor! Cum să economisești eficient acasă fără să renunți la plăcerile tale nevinovate

miercuri, 6 aprilie 2022

 

Cel mai probabil și tu te gândești că oricât ai încerca să strângi cureaua, nu reușești să economisești bani pe cât ți-ai dori de fapt. Iar acest lucru nu este neapărat vina ta, ci și faptul că banii chiar se duc extrem de repede, iar prețurile cresc constant, începând de la petrol. Sunt momente în care în zadar pui deoparte bani, pentru că mereu apare o situație care necesită o rezolvare de natură financiară. 

Dacă dorești să faci un pas măreț pentru a economisi bani în mod inteligent, atunci începe să faci schimbări la casa ta, pentru că tot ce ține de locuință și utilități îți mănâncă cel mai mult portofelul, pe lângă mâncare. Așadar, află din articolul următor pentru ce schimbări ar trebui să optezi ca să rămâi cu mai mulți bani. 

Moduri prin care poți economisi bani inteligent:

 

  • Folosește becuri LED pentru economisirea electricității

Dacă până acum ai folosit becuri normale, numite și becuri incandescente, atunci află că ar trebui să renunți la ele. Becurile LED au o sumedenie de avantaje, pe lângă faptul că sunt economice și foarte practice. Aceste tipuri de becuri au o durată de viață mai mare, pentru că pot fi utilizate timp de 50.000 de ore comparativ cu un bec normal care nu este ecologic. În plus, becurile ecologice sunt extrem de rezistente la vibrații și la șocuri, în timp ce becurile normale se pot sparge chiar la primul scurtcircuit. 

În plus, becurile LED transformă toată energia într-o lumină rece, lucru care contribuie foarte mult la economisirea electricității. Care este explicația? Becurile incandescente transformă doar 10% din energie în lumină, restul 90% este doar căldură inutilă. Becurile economice procedează invers, ele nu emană căldură, asta însemnând că aproape toată energia este transformată în lumină. Singurul lor dezavantaj este faptul că sunt mai piperate la preț, dar acest lucru se ameliorează în timp când vei vedea cât de mult vei economisi. 

 

  • Alege panouri solare nepresurizate pentru economisirea apei calde

Economic, eco-friendly și fără bătăi de cap? Da, aceste trei cuvinte descriu perfect alegerea unor panouri solare nepresurizate pentru acoperișul tău, în caz că locuiești sau plănuiești să te muți la casă. Astfel, panourile solare nepresurizate de la Dbsolar.ro sunt o investiție inteligentă pentru a avea apă caldă constant, având nevoie doar de ajutorul soarelui. Acest tip de panou se montează mult mai ușor decât un panou presurizat, iar dacă folosești o cantitate mai mare de apă, atunci panoul nepresurizat va produce mai multă apă caldă într-un mod cât mai economic, dat fiind faptul că nu consumă absolut deloc electricitate înlocuind cu ușurință un boiler sau o centrală pe gaz. 

 

  • Alege mașini de spălat profitabile pentru economisirea apei

Unele persoane consideră că mașinile de spălat vase și mașinile de spălat rufe economice sunt o investiție prea mare pentru buzunarul lor. Acest lucru este oarecum adevărat, dar tu pe moment trebuie să vezi dincolo de aceste sume. Cu o mașină de spălat vase vei face o economie considerabilă la apă decât cu spălatul vaselor manual, iar la mașina de spălat rufe trebuie să fii atent la tipul de mașină. Mașinile de spălat rufe cu încărcare frontală sunt mult mai economice decât cele cu încărcare verticală, pentru că cea din urmă consumă aproximativ 100 de litri de apă la o singură tură de spălat. 

Din păcate nu se poate face nimic pentru a opri scumpirile drastice din perioada aceasta, tocmai din acest motiv trebuie să fii tu mai inteligent și să alegi modalități de economisire potrivite pentru tine și familia ta. Sfaturile prezentate în acest articol sunt doar câteva din multele alternative de economisire a banilor pe care le poți aplica. 

Sursa foto: Freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe