HCM: eficientizarea departamentului de Resurse Umane

joi, 7 aprilie 2022

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/crop-black-job-candidate-passing-resume-to-hr-employee-5673502/

Un sistem HCM sau Human Capital Management se referă la felul în care un departament de resurse umane gestionează atât capitalul uman, cât și diverse operațiuni ce țin de recrutare, salarizare, instruire, performanțe și așa mai departe. Din fericire, toate aceste operațiuni beneficiază de pe urma procesului de digitalizare și pot fi eficientizate. Iată ce propun soluțiile HCM, de exemplu soluțiile HCM de la Pluriva

Mutarea în Cloud 

Păstrarea documentelor exclusiv în format fizic nu mai este demult vreme o soluție mulțumitoare, atât din punct de vedere al securității, dar și al eficienței. Astfel, soluțiile HCM propun softuri online, livrate și accesibile din cloud. Practic, vei putea folosi această aplicație indiferent de punctul de acces, fie că vorbim despre laptop, mobil, calculator sau tabletă. 

Accesibilitatea sporită înseamnă că vei avea nevoie doar de un cont, utilizator și parolă pentru a putea avea acces la documentele necesare oricând și de oriunde. Atâta timp cât ai acces la internet, evident. 

Adaptabilitate la cerințele specifice ale organizației

Fiecare companie este diferită și va avea nevoie în consecință de soluții specifice. Din fericire, orice aplicație HCM care se respectă este împărțită în module care se pot adapta perfect în funcție de activitățile pe care dorești să le eficientizezi. 

Practic, tu trebuie doar să specifici care este dimensiunea și sectorul de activitate al companiei și vei primi o soluție personalizată. Aplicația se adaptează rapid și poate fi scalabilă. 

Reducerea birocrației 

Cât durează să faci o cerere către departamentul de resurse umane și de cât timp au nevoie aceștia pentru a o procesa? Dacă și tu crezi că aceste activități durează prea mult și presupun timp pierdut atât din partea specialiștilor HR, dar și a angajaților, ai nevoie de o soluție HCM.

Cu ajutorul unui modul de self service vei putea oferi angajaților opțiunea de a descărca singuri documentele necesare din platformă. De exemplu, aprobarea concediilor online se poate face în doar câteva clickuri și cu un minim de interacțiune. Documentele se vor genera automat pe baza informațiilor preluate din baza de date a aplicației! 

Controlul costurilor

Câți bani intră lunar în departamentul de resurse umane? Acum vei avea un răspuns foarte clar la această întrebare. Având în vedere faptul că modulele sunt distincte, în majoritatea cazurilor vei putea avea acces la un sistem de optimizare a costurilor, grație eliminării încărcărcărilor multiple. 

Cu alte cuvinte, nu mai trebuie să încarci datele de mai multe ori, deoarece orice acțiune este centralizată. În plus, anumite aplicații îți permit inclusiv să ai acces la controlul cheltuielilor împărțite pe centre de cost.  

Acces la informații în timp real

Urăști aplicațiile care au nevoie de timp lungi de încărcare pentru a genera un raport sau pentru a oferi acces la diverse informații? Ei bine, cu ajutorul soluțiilor HCM poți scăpa de astfel de probleme. 

O aplicație online nu va suferi din cauza întârzierilor de acest tip și va putea să livreze informații în timp real, atât despre angajați, cât și despre drepturile lor salariale sau programele de instruire la care participă. Astfel vei putea lua decizii mult mai repede, decizii bazate pe informații actualizate. 

Ești gata să optimizezi toate activitățile de rutină din acest departament? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe