Hackeri din Vâlcea, acuzaţi că au păcălit peste 200 de străini cu o jumătate de milion de euro

miercuri, 6 aprilie 2022

Şase percheziţii domiciliare au fost executate miercuri, 6 aprilie, în trei judeţe şi în capitală, la locuinţele unor tineri suspectaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, fraudă informatică cu consecinţe deosebit de grave, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi spălare a banilor. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Maşină răsturnată pe Valea Oltului, în urma coliziunii cu alte două au... Hoţi prinşi în timp ce furau tone de ţiţei dintr-o conductă. Percheziţ... Un vâlcean şi-a stropit iubita cu benzină şi i-a dat foc cu o brichetă... Operaţiunea a fost coordonată de către procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, poliţişti şi jandarmi din mai multe judeţe.

În urma percheziţiilor domiciliare din Vâlcea, Bucureşti, Cluj şi Ilfov, 28 de persoane au fost duse la audieri. Aceştia sunt suspectaţi că au păcălit peste 200 de persoane din Italia, Spania, Norvegia, Olanda şi Belgia, valoarea totală a prejudiciului care le-a fost creat fiind estimată la aproximativ 450.000 de euro.    „În fapt, s-a reţinut că membrii grupului infracţional organizat au postat anunţuri fictive pe mai multe site-uri de comerţ on-line, oferind spre vânzare sau închiriere bunuri pe care nu le deţineau în realitate. În acest scop, au accesat fără drept conturile unor comercianţi online şi au modificat contul bancar destinat plăţii contravalorii produselor sau serviciilor de închiriere, sumele de bani fiind plătite de către persoanele vătămate în conturile membrilor grupului infracţional organizat”, se menţionează într-un comunicat al DIICOT.

Percheziţii la locuinţele unor hackeri din Vâlcea, Cluj, Bucureşti şi Ilfov: peste 200 de străini păcăliţi, prejudiciu - 450.000 euro   Aceeaşi sursă a mai precizat şi că: „Acţiunea a beneficiat de sprijinul ofiţerilor din cadrul B.C.C.O. Piteşti, poliţiştilor de combatere a criminalităţii organizate din judeţele Cluj, Vâlcea, Olt, Hunedoara şi Arad, precum şi de cel al jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei Bucureşti, Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca şi I.J.J. Vâlcea. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale”.

VIDEO: https://www.diicot.ro/images/galerie/2022/06042022_4/diicot_06042022_4.mp4

Citeste mai mult: adev.ro/r9x4ad

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe