Deputat Eugen Neață: Întâlnirea din stațiunea Băile Govora, cu oameni de afaceri și consilieri locali

sâmbătă, 9 aprilie 2022

 

Radu Bărăscu m-a invitat în stațiunea Băile Govora, la o întâlnire cu consilieri și cu oameni de afaceri locali. Radu Bărăscu este viceprimarul stațiunii. Deocamdată. El știe interesul pe care îl am pentru dezvoltarea reală a turismului vâlcean și inițiativele legislative pe care le-am propus în Parlamentul României pentru siplificarea procedurilor de demarare a marilor investiții în zonele dedicate turismului, în general.

Dintre toate stațiunile balneoclimaterice din județul nostru, este evidentă evoluția mai lentă în planul dezvoltării și modernizării Băilor Govora. Am vorbit la hotelul Palace despre această lentoare și despre posibilitățile de a da mai multă viață administrației locale. Avem deja exemple regionale în care apariția unor administrații mai active și mai curajoase au schimbat total fața localităților care, prin natura serviciilor pe care le oferă, întâmpină din ce în ce mai mulți turiști, români și străini, de la un an la altul, în pofida crizelor prin care trecem și am trecut în ultimii ani. Mă gândesc la Călimănești și la Ocnele Mari, în primul rând, dar și la Olănești unde, în plină pandemie s-a inaugurat noul parc local.

Există în Băile Govora câteva entități economice care au obținut rezultate remarcabile de-a lungul timpului. Băile Govora SA este cea mai vizibilă dintre toate, prin investițiile de mare amploare pe care le-a făcut. Hotelul Palace, în primul rând, unde s-a și ținut aceatsă întâlnire, dar și Belvedere, foarte curtat de turiștii care caută liniște și aer curat, la cea mai mare altitudine. A participat la întâlnirea noastră Violeta Nițescu, managerul acestei firme, de la care am putut auzi multe întâmplări de pe traseul pe care îl parcurg proiectele de dezvoltare care au suport financiar național sau european. Nu este prima dată când înțeleg de la o întâlnire de acest fel că în majoritatea cazurilor administrațiile locale nu se consultă în mod substanțial cu mediul de afaceri local, cu care ar trebui să-și coordoneze și viziunea de dezvoltare locală și investițiile din bani publici care trebuie dirijate în mod complementar pentru a sprijini realizarea marilor investiții ale capitalului privat. Consilierii prezenți și viceprimarul Radu Bărăscu au subliniat această disfuncționalitate, apărută deseori din lipsă de comunicare reală între autoritatea publică și mediul privat. Sunt convins că toată această discuție mă va ajuta pe mine să inițiez modificări legislative care să sprijine dezvoltarea stațiunilor balneoclimaterice și pe cei cu care m-am văzut să formuleze un program politic și administrativ care să grăbească creșterea mai rapidă a acestei localități. La finalul întâlnirii am avut bucuria să ofer celor prezenți cartea mea Despre turismul vâlcea, scrisă recent tocmai pentru a aduce în atenție publică o abordare ceva mai aplicată a acestei teme de mare interes regional.

Deputat PSD,

Eugen Neață

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe