Claudia Banu a participat la un miniconcert de saxofon susținut de Yaroslav Storozhenko, acompaniat la pian de mama sa, Anna, ambii refugiați din Kiev

vineri, 15 aprilie 2022

În fiecare an, la 15 aprilie, este marcată Ziua mondială a artei, ca o recunoaştere a contribuţiei oamenilor de artă la îmbogăţirea culturii şi spiritualităţii universale.

Este o ocazie pentru mine de a vă împărtăși emoția trăită aseară la evenimentul organizat de Filiala Vâlcea a Uniunii Artiștilor Plastici, în parteneriat cu Asociația Mămici din Vâlcea, la Galeria Artex. Am participat la un miniconcert de saxofon susținut de Yaroslav Storozhenko, acompaniat la pian de mama sa, Anna, ambii refugiați din Kiev, la noi, în județul Vâlcea.
FB_IMG_1650107621486

Yaroslav are 12 ani și, în muzică, a găsit refugiul de a uita clipele de grea încercare care trec tot mai dificil în așteptarea reîntâlnirii cu tatăl său care a rămas să apere țara. Cântă la saxofon, încurajat permanent de mama lui, care acasă, era profesoară de canto. “Muzica salvează Ucraina!” a fost mesajul transmis de ei.
Alla Ryazhskikh, adjunct al preşedintelui consiliului regional Mykolayiv (Nicolayev) a mulțumit vâlcenilor, în numele grupului de refugiați cazați în Băile Olănești, pentru omenie, ospitalitate și sprijinul de care am dat dovadă cu toții.
FB_IMG_1650107625902

În deschiderea evenimentului a cântat Andrei Voinescu (pian), elev al Liceului de Arte “Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea, iar la final, a fost organizată o licitaţie caritabilă pentru picturi realizate de membri ai UAP Vâlcea. Fondurile colectate vor sprijini în continuare, necesitățile refugiaților.

A fost eveniment care a bucurat și a întristat sufletul deopotrivă. Oameni care duceau o viață normală, ca noi toți, cu bune și rele, până la 24 februarie, când Rusia a decis să dezlănțuie iadul în Ucraina.

Închei prin a vă transmite același mesaj transmis de Alla Ryazhskikh:
“Arta vindecă răni! Un cer senin și o viață trăită frumos!”

Claudia Banu, senator PNL de Valcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe