|sâmbătă, iunie 25, 2022
  • Follow Us!

Claudia Banu a depus amendamente prin care se corecteaza legea privind eliminarea amenzilor pentru completarea formularului digital la intrarea în țară (PLF) 

Banu14
În ședința Comisiei Juridice din această săptămână, Claudia Mihaela Banu, senator PNL Vâlcea,  a propus împreună cu colega Laura Iuliana Scantei amendamente prin care se corecteaza substanțial legea privind eliminarea amenzilor pentru completarea formularului digital la intrarea în țară (PLF). Membrii comisiei au aprobat în unanimitate aceste amendamente și legea.
Amendamentele depuse au avut în vedere intrarea cât mai rapidă în vigoare a legii și eliminarea riscurilor de neconstituționalitate din proiectul inițial.
De la intrarea în vigoare a legii, amenzile aplicate pentru absența formularelor PLF nu se mai plătesc și nu se mai execută. De asemenea, legea va permite restituirea sumelor de bani plătite ca amendă în termen de 60 de zile de la formularea unei cereri în acest sens. Beneficiul restituirii banilor plătiți este semnificativ în condițiile în care cuantumul acestor amenzi a fost între 2.000 și 3.000 de lei.
Într-un termen foarte scurt (15 zile) de la intrarea în vigoare a legii, Ministerul Finanțelor va stabili procedura de restituire către persoanele sancționate a sumelor de bani pentru ca legea sa fie pe deplin funcțională.
Legea va fi votată luni de Senat și va merge la Camera Deputatilor, cameră decizională.

Leave a Response