Arestat după ce şi-a desfigurat bunica şi mama cu un topor, pentru cheile de la maşina cu care apoi s-a răsturnat

sâmbătă, 30 aprilie 2022

Un bărbat de 30 de ani din Băbeni - Vâlcea a fost arestat preventiv după ce a încercat să-şi omoare familia. Dacă vreuna dintre victimele aflate în stare gravă la spital nu va supravieţui, vâlceanul riscă să fie acuzat de omor.

Tentativa de omor a avut loc în a doua noapte de Paşte. Bărbatul din Băbeni i-a cerut mamei sale cheile de la maşină şi bani de buzunar. Când aceasta a refuzat, ştiind că bărbatul are permisul suspendat, a început să o ia la bătaie. De frică, femeia a fugit la soacra sa, care locuia în apropiere. Bărbatul a urmat-o şi, când bunica i-a luat apărarea mamei, şi-a descărcat întreaga furie şi asupra acesteia.    Le-a lovit pe amândouă cu un topor, până le-a desfigurat, iar apoi a luat cheile maşinii şi a plecat la plimbare. Doar că la intrare în municipiul Râmnicu Vâlcea a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat cu autoturismul în afara şoselei.   A doua zi dimineaţa, când tatăl său s-a întors de la serviciu, şi-a găsit mama şi soţia într-o baltă de sânge. El a fost cel care a alertat autorităţile.    Vecinii victimelor susţin că nu au auzit nimic în noaptea scandalului. Abia dimineaţa când au văzut maşinile de poliţie şi de ambulanţă au aflat ce s-a petrecut.   Agresorul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, două zile mai târziu de la comiterea agresiunii, ulterior arestat în cursul acestei săptămâni a contestat măsura, dar vineri, 29 aprilie, instanţa de judecată i-a respins cererea, motiv pentru care a rămas după gratii.    „Erau pline de sânge, nu le recunoşteai”   „Nu s-a auzit nimic, nici strigăt de ajutor, nici urlet de durere, nimic, că dacă se auzea sigur intervenea cineva. Dimineaţa am văzut când le-a luat salvarea pe femei şi când au venit maşinile cu sirenele pornite. Erau bietele de ele de nerecunoscut. Arătau ca într-un film de groază, aşa erau de desfigurate şi de pline de sânge. A bătrână abia se ţinea pe picioare şi înainte de a fi bătută. Nu cred că va supravieţui. Nu ştim motivul pentru care a luat-o razna. Le-a bătut mai rău ca pe nişte câini”, au menţionat localnicii.

În prezent, persoanele vătămate au fost transferate în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova - au menţionat procurorii vâlceni.

Aceştia au mai precizat că punerea în mişcare a acţiunii penale a fost dispusă în data de 27 aprilie, când vâlceanul a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, a fost admisă cererea şi s-a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele agresorului pe o perioadă de 30 de zile.   A contestat decizia instanţei, dar a rămas în arest   Vineri, 29 aprilie, agresorul a contestat decizia de arest preventiv, dar solicitarea sa a fost respinsă, potrivit informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată, motiv pentru care a rămas după gratii, în Centrul de Arest al Poliţiei Judeţene Vâlcea.    Ancheta s-a desfăşurat cu ajutorul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Vâlcea şi al celor de la Poliţia oraşului Băbeni. „Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele”, au mai menţionat procurorii.

Citeste mai mult: adev.ro/rb5uzj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe