Alege șosetele corecte în funcție de personalitatea ta și outfit-ul zilnic

joi, 21 aprilie 2022

 

https://cdn.pixabay.com/photo/2017/04/08/16/16/kicks-2213619_960_720.jpg 

Vara își intră tot mai mult în drepturi. Serile răcoroase, zilele senine și călduroase invită la lungi plimbări și vacanțe de relaxare în natură. Dacă deja ți-ai pregătit încălțămintea de sezon primăvară-vară, atunci cu siguranță ai nevoie de șosete adecvate. Cu siguranță că în aceste anotimpuri alegem să purtăm sandale, șlapi, balerini, teniși sau mocasini. Întrebarea care urmează este: ”Ce șosete ne recomandă designerii să purtăm pentru a avea picioare sănătoase și outfit-uri impecabile?’’

Tipuri de șosete indicate pentru sezonul cald

Șosetele sunt indicate chiar și în cazul încălțămintei ușoare. În primul rând, protejează pielea piciorului de contactul cu materialul interior. Apoi, împiedică transferul de substanțe toxice din material către piele, absorb umiditatea, elimină riscul iritațiilor, bășicilor sau roșeții. 

 

  • Șosetele ascunse sau tălpici

 

Șosetele ascunse sunt ideale pentru confortul și sănătatea picioarelor în anotimpul cald. Acestea acoperă doar talpa, călcâiul, degetele, fără să iasă în afara pantofului. Astfel îți asiguri un mers relaxat și un aspect estetic al ținutei. Tălpicile fabricate din bumbac sunt moi, plăcute la atingere, permit circulația aerului, reduc riscurile de mirosuri urâte, fiind astfel perfecte pentru zilele toride. Tălpicii cu silicon la nivelul călcâielor au rolul de a împiedica alunecarea la contactul cu pielea umedă. Aceste articole merg purtate cu pantaloni scurți alături de o pereche de teniși sau mocasini. Tălpicii din bumbac și silicon asigură sănătatea piciorului, fără să compromită eleganța vizuală a ținutei.

 

  • Șosete cu lungimea până la gleznă 

 

Acestea sunt perfecte pentru a le asorta cu mocasinii sau orice alt tip de încălțăminte casual. Astfel de modele sunt indicate mai ales dacă vrei să îți protejezi picioarele în timpul activităților sportive de la sală sau jogging.

 

  • Șosete cu lungimea peste gleznă 

 

Șosetele cu lungimea peste gleznă se extind deasupra gleznei până la tibie. În general, femeile preferă acest model de șosete pentru a-și proteja picioarele de bătături, bășici sau anumite zone sensibile afectate de încălțămintea inadecvată purtată anterior.

 

  • Șosete cu lungimea până la începutul gambei

 

Dacă tot a venit căldura, atunci cu siguranță ai în plan fie o drumeție, fie alte activități fizice practicate în aer liber. Șosetele cu lungimea până la începutul gambei oferă o acoperire mai mare, deoarece se extind până sub mușchii gambei. Partea excelentă e că aceste tipuri de șosete sunt versatile și pot fi purtate în orice anotimp. Fie că îți dorești șosete călduroase pentru iarnă, fie că îți place să joci tenis în aer liber, șosetele acestea îți asigură confortul termic și o piele protejată, indiferent de sezon.

Dacă alegi o pereche de tălpici din silicon sau preferi un model ½, șosetele sunt la fel de importante pentru look-ul tău precum ceasurile, bijuteriile, cravatele sau butonii de la cămașă, în funcție de caz.

Șosetele, cum le potrivim în funcție de ținută sau ocazie?

Dacă optezi pentru șosete lungi sau la vedere, atunci aplică următoarea regulă de bază: caută o culoare care să se potrivească sau care să fie cât mai apropiată de cea a pantalonilor. Evident, stilul ni-l creăm fiecare dintre noi și tot noi decidem ce alegem să purtăm și mai ales, ce combinații să facem. Dacă preferi un outfit vesel pentru un party sau un festival cu prietenii, atunci poți face excepție de la regulă și să îmbraci o pereche de șosete în culori tari, cu imprimeuri animate, geometrice sau cu mesaje haioase.

  • Șosete pentru costum

În acest caz, cu cât ocazia la care urmează să participi este mai formală, cu atât ținuta purtată trebuie să respecte rigorile modei. Spre exemplu, potrivește mereu culoarea șosetelor cu cea a pantalonilor, dacă ai fost invitat la o întâlnire business. În schimb, dacă ieși în oraș cu prietenii sau ai fost invitat la o întâlnire romantică, atunci poți asorta șosetele cu sacoul, cămașa, cravata sau alte componente din ținută.

Și nu în ultimul rând: bărbații care aleg să îmbrace un costum ar trebui să evite șosetele scurte care expun pielea piciorului. 

 

  • Șosete pentru jeans

 

Dacă ești iubitor de jeans (cum de altfel suntem majoritatea), atunci ai libertatea să faci orice combinații îți convin. Sugestia designerilor este să ținem totuși cont de nuanța cămășii, bluzei sau a jachetei.

 

  • Șosete și pantalonii scurți

 

Când alegi să porți pantaloni scurți sau fuste scurte, șosetele nu trebuie expuse. Lipsa șosetelor în pantofi este o alegere neinspirată pentru sănătatea pielii picioarelor. Tălpicii cu silicon și bumbac își ocupă locul de cinste atunci când porți în public fuste și pantaloni scurți sau ½. 

Șosetele colorate și cu imprimeuri fanteziste sunt tot mai populare în rândul tinerilor. Adaugă o pată de culoare unui outfit casual și imprimă o notă de personalitate unei ținute pentru zilele în care alegi să te relaxezi, să te distrezi sau pur și simplu să îți subliniezi stilul personal. Ca ultimă sugestie, include șosetele colorate în vestimentații ‘’cuminți’’ din punct de vedere cromatic. Astfel, contrastul va scoate în evidență imprimeurile șosetelor și vor reflecta personalitatea purtătorului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe