4 lenjerii de pat pentru un somn liniștit

joi, 7 aprilie 2022

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/kqDEH7M2tGk

Calitatea somnului este importantă atât pentru propriul confort cât, mai ales, pentru sănătatea organismului. E binecunoscut faptul că odihna are un rol esențial în menținerea echilibrului metabolic și a sănătății psihice, iar din acest motiv, avem toți nevoie de un somn liniștit, de cel puțin 7-8 ore pe noapte.

Aceasta presupune și un așternut confortabil, iar un rol major îl are lenjeria de pat. Aici ne doream să ajungem, pentru că în articolul de față ne-am propus să-ți prezentăm câteva modele de lenjerii care îți pot asigura cel mai liniștit și odihnitor somn.

Lenjeriile din bumbac

Dacă am face un top al preferințelor în materie de lenjerie de pat, cele din bumbac s-ar clasa, cu siguranță, pe primul loc. Lenjeriile de pat din bumbac 100% au o serie de calități care le fac ideale pentru orice anotimp, fiind realizate integral din material natural, ce asigură o bună respirabilitate. Datorită acestei proprietăți, permit aerului să circule, păstrând căldura în perioadele reci și devenind răcoroase în sezonul cald. Totodată, într-un așternut din bumbac nu vei transpira, iar astfel poți avea parte de un somn liniștit până dimineața.

Există mai multe tipuri de lenjerii din bumbac, cele de finet, bumbac satinat, bumbac prima și bumbac Jersey fiind cele mai apreciate. Cea mai bună calitate o au însă lenjeriile din bumbac egiptean care sunt și cele mai scumpe din gamă.

Lenjeriile din mătase

Se poate spune despre lenjeriile din mătase că reprezintă varianta „premium” în materie de lenjerii de pat, fiind cele mai luxoase, dar și cele mai scumpe. Prețul este însă pe deplin justificat de numeroasele calități pe care le are acest material și de gradul sporit de confort pe care îl asigură.

Ca și bumbacul, mătasea este tot un material natural, însă mult mai fin și mai rafinat. Lenjeriile din mătase sunt moi și plăcute la atingere, creând o atmosferă intimă în orice dormitor. Mai mult de atât, au și proprietăți hipoalergenice, împiedicând dezvoltarea acarienilor și a altor organisme care creează mari probleme persoanelor mai sensibile.

Sunt totuși destul de dificil de întreținut din cauza sensibilității acestui material, motiv pentru care nu sunt folosite în mod uzual, ci mai ales în camerele de oaspeți sau la ocazii speciale.

Lenjeriile din bambus

Apărute mai nou pe piață, lenjeriile din bambus câștigă în popularitate pe zi ce trece, fiind foarte moi și plăcute la atingere. Și în cazul acestora, vorbim tot de un material natural, însă procedura de obținere este una specială. Aceasta, deoarece fibrele de bambus din care sunt produse sunt inițial rigide și aspre la atingere, fiind nevoie să treacă printr-un proces de prelucrare chimică. În urma acestui proces, fibrele se transformă în vâscoză fină, care este folosită ulterior pentru confecționarea lenjeriilor. Acestea au un aspect mătăsos și sunt respirabile, ceea ce face ca așternutul să fie unul foarte confortabil.

Lenjeriile Cocolino

Textura acestor lenjerii este similară cu cea a jucăriilor din pluș,  ceea ce înseamnă că vei avea parte de un așternut moale și pufos. Materialul folosit pentru confecționarea acestor lenjerii este o microfibră plușată extrem de fină, foarte plăcută la atingere. Sunt ideale pentru sezonul rece, pentru că te ajută să te încălzești foarte repede, apoi mențin o temperatură optimă, astfel în cât să nu mai simți nevoie să te dezvelești când începe să-ți fie prea cald.  Deși materialul poate părea la prima vedere destul de greu de întreținut, realitatea este cu totul alta. Lenjeriile Cocolino se spală cu detergent obișnuit la o temperatură de 30 de grade și apoi au nevoie de foarte puțin timp pentru a se usca.

Ne oprim aici cu prezentarea, pentru că enumerarea atâtor detalii a dat naștere tentației de a face și o demonstrație practică, însă nu este chiar momentul potrivit pentru a merge la culcare.

   

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe