12 trucuri prin care poți obține desene tehnice mai bune

joi, 7 aprilie 2022

 

https://cdn.shopify.com/s/files/1/0503/6356/4228/products/[email protected]?v=1609495941 

Dintre toate tipurile de desene arhitecturale, iată că desenul tehnic este considerat unul dintre cele mai dificile și complexe. Schițele reprezintă partea creativă, grafică și foarte captivantă a desenului arhitectural, pe când desenul tehnic reprezintă, după cum îi spune și numele, partea tehnică, logică și rațională. Deși nu este la fel de plăcut de practicat precum desenul cu mâna liberă, are în continuare o mare importanță, ba chiar mai multă importanță decât desenul creativ. Totuși, în lipsa unei tehnici adecvate, desenele tehnice vor părea lipsite de consistență, de perspectivă și de proporționalitate. Dar există modalități prin care desenul tehnic poate deveni mai accesibil, mai prietenos, mai puțin rece și rațional. Știind care sunt aceste modalități, puteți stăpâni mai bine principalele noțiuni legate de desenul tehnic, inclusiv axonometrie, secțiuni, planuri și geometrie descriptivă. 

Iată, așadar, 12 trucuri care vă vor ajuta să obțineți desene tehnice mai calitative:

Începeți să considerați desenul tehnic ca fiind la fel de important ca desenul cu mâna liberă

 

Tendința naturală a multora dintre noi este aceea de a ignora complet desenul tehnic. Pentru a vă îmbunătăți abilitățile, este necesar să considerați desenul tehnic la fel de important ca desenul cu mâna liberă și să începeți să îi alocați câteva ore pe săptămână. Cu cât vă îmbunătățiți tehnica, cu atât se îmbunătățesc abilitățile generale de desen și proiectare. 

Lucrați îngrijit

Asta înseamnă să curățați în mod constat triunghiurile și tabla de desen. Majoritatea persoanelor nu reușesc să își îmbunătățească abilitățile de desen tehnic deoarece își pătează foaia, ceea ce face ca desenele lor să pară dezordonate și neîndemnatice. Puteți evita asta cu ușurință curățând mereu triunghiurile. 

Acoperiți triunghiurile cu bandă de hârtie

Acest truc vine în completarea trucului anterior, deoarece banda de hârtie va elimina cea mai mare murdărie de pe foaia de desen. Trebuie doar să vă amintiți să schimbați din când în când banda. 

Îmbunătățiți-vă abilitățile folosind un creion HB

Creionul HB asigură suficientă claritate, dar menține petele la minimum, iar acesta este un mare avantaj. Puteți întări liniile mai târziu, folosind un creion mai moale, cum ar fi un creion 2B+. În mod ideal, propria trusă de materiale ar trebui să includă mai multe tipuri de creioane grafit pentru desen tehnic

Răbdarea este o virtute

Nu mulți dintre noi ne putem mândri cu o fire foarte răbdătoare, dar când vine vorba de desene tehnice, este esențial să nu vă pierdeți calmul mai ales atunci când vă confruntați cu desene tehnice provocatoare. Desenul tehnic este renumit pentru complexitatea sa, așa că trebuie să acceptați acest aspect încă de la început, iar la un moment dat vă veți obișnui cu provocările sale.

Începeți să vedeți frumusețea geometriei descriptive și practicați zilnic geometria descriptivă

Geometria descriptivă și-a câștigat reputația de a fi cea mai dificilă dintre toate tipurile de desene tehnice. Dar cu suficientă practică, veți reuși să o înțelegeți și să o stăpâniți. Practica constantă este singura modalitate prin care puteți să vă familiarizați cât mai rapid cu geometria descriptivă. 

Folosiți o tablă de desen A2-A1-A0 adecvată

Asta înseamnă să încetați să mai desenați pe A4-A3. Dacă vă doriți să excelați la desenul tehnic, estre necesar să vă echipați cu instrumentele de desen potrivite, inclusiv o tablă de desen de dimensiuni adecvate. 

Acceptați provocarea de a vă ocupa de desen tehnic timp de 30 de zile

Dacă veți aloca timp în fiecare zi desenului tehnic pe o perioadă de 30 de zile, progresul va fi unul imens. S-ar putea să fiți tentat să renunțați după 15-17 zile, dar nu trebuie să vă pierdeți încrederea. Odată finalizată această provocare, desenul tehnic nu va mai părea la fel de intimidant. 

Folosiți linii punctate pentru a afișa marginile din spate ale desenelor

În acest fel, vă mențineți munca ordonată și curată și, ca un bonus, va părea și foarte elegantă. Diferite tipuri de linii adaugă diferite tipuri de informații la proiectul la care lucrați, asta însemnând și un desen tehnic mai estetic. 

Înțelegeți principiile și gândirea din spatele secțiunilor

Înțelegerea secțiunilor implică în proporție de 90% să vă dezvoltați viziunea 3D. Din nou, veți reuși să vă dezvoltați această viziune pe măsură ce exersați. Primul pas este să înțelegeți cum să desenați corect secțiuni. 

Stăpâniți cel puțin trei tipuri diferite de axonometrie

Există mai multe tipuri de axonometrie care arată același volum în unghiuri ușor diferite. Exersând, veți începe să desenați diferite tipuri de axe în cel mai scurt timp. 

 Aflați ce este un dodecaedru și cum să-l desenați în proiecție triplă și axonometrică

Există mai multe tipuri de volume pe care trebuie să învățați cum să le desenați, însă dodecaedrul este cel mai accesibil. Începeți cu o proiecție triplă, apoi cu una axonometrică. 

În cele din urmă, propuneți-vă să excelați la desenele tehnice până la un nivel la care veți desena orice pe o tablă de desen. Complexitatea desenului tehnic este mai degrabă o provocare mentală pe care trebuie să o depășiți, dar după ce veți trece de acest impediment, vă veți simți mai puțin tensionat și chiar vă veți bucura de frumusețea desenului tehnic. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe