Sparle si soparle, 03.03.2020

joi, 3 martie 2022
  • Din pură „gargară electorală”, viceprimarul liberal al Râmnicului, Virgil Pîrvulescu a propus, nici mai mult nici mai puțin, în ședința de consiliu local, desfășurată luni, ca banii alocați pentru flori și mărțișoare acordate femeilor să fie dați pentru... războiul din Ucraina. În primul rând, nu există cadrul legal ca să se facă astfel de alocări de fonduri, schimbate de pe o zi pe alta. În al doilea rând, opinia publică a remarcat faptul că Pîrvulescu era „turmentat”, nu știa ce proiecte de hotărâri se discută și se votează, semn că este afectat de decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Pitești, în procesul cu ANI.

 

  • Presa locală notează că fostul șef al Oficiului Naţional de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, vâlceanul Laurențiu Baranga, a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu executare. Curtea de Apel Pitești a decis să desființeze în parte sentința Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, care în procesul pe fond i-a aplicat lui Baranga o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare. Ca urmare, Laurențiu Baranga își va ispăși pedeapsa în spatele gratiilor, el fiind găsit vinovat că și-a construit întreaga carieră și a ocupat funcții importante în stat, cu ajutorul unei diplome de Bacalaureat false. Mai exact, întreaga lui viață profesională și-a trăit-o în impostură. Fostul șef al Oficiului de Combatere a Spălării Banilor va trebui să returneze toate salariile și indemnizațiile primite în aproape 20 de ani.

 

  • Președintele României a semnat marți, 1 martie 2022, decretul privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a lui Marian Tudorache (demisie). Primul post ocupat de procurorul Marian Tudorache a fost la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reghin, unde a fost numit în iunie 2008 printr-un decret semnat de Traian Băsescu. Un an mai târziu, el a încercat să se transfere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, invocând motive de ordin familial și personal. Secția pentru procurori a CSM a respins dar, o lună mai târziu, aceeași secție revine asupra deciziei și dispune transferul procurorului Marian Tudorache la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Cinci ani mai tîrziu, procurorul Marian Tudorache obținea promovarea la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe