Loredana Predescu, singurul deputat din Comisia pentru Industrii și servicii care sustine producătorii autohtoni

miercuri, 9 martie 2022

Din păcate ziua de 8 Martie a fost pentru mine una dezamăgitoare. Nu am reușit să mă bucur de ea decât prin prisma familiei.
Nu sunt un om naiv și știu că atunci când ești în politică nu se întâmplă totul nici corect, nici cu bune intenții nici în modul pe care ți-l dorești pentru cetățeni. Dar știi că fiind acolo poți acționa pentru a schimba asta!

Am fost singurul membru al Comisiei pentru Industrii și servicii care a luat cuvantul pentru a susține eliminarea practicilor neloiale, abuzive, aplicate de marile lanțuri de magazine micilor producători.

Din păcate, s-a votat împotriva formei venite de la Senat care era net favorabilă producătorilor autohtoni facilitând accesul acestora în marile hipermarketuri prin eliminarea taxelor abuzive.
În schimb a fost votata de exemplu varianta defavorabila producătorilor impusa de Comisia de agricultura a Camerei Deputatilor, de a introduce taxa de max 20 % din valoarea facturii pentru nimic. Asociațiile susțin că este enorm pentru producători în acest moment.

Mai există o șansă de a nu fi adoptat acest PLX 178 în plenul Camerei Deputaților în varianta în care toate forțele politice implicate vor înțelege că în forma actuală micii producători au foarte puține șanse de a-și mai vinde marfa în hipermarketuri, care dețin o cotă de piaţă de peste 80%.

Deputat Loredana Predescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe