Despăgubiri de 324.000 lei din partea Primăriei Râmnicului pentru două blocuri din Ostroveni afectate de fenomenele meteorologice extreme

luni, 21 martie 2022

 

Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a decis recent acordarea de despăgubiri necesare lucrărilor de reparaţii la acoperişurile imobilelor afectate de fenomenele meteorologice din luna ianuarie anul acesta, în valoare de 324.096 lei fără TVA, asociaţiilor de proprietari ale blocurilor A 69 şi A 70 de pe strada I. C. Brătianu. Cele două asociaţii de proprietari vor depune, în termen de cel mult 30 de zile de la data efectuării plăţii, documentele justificative din care să reiasă că fondurile alocate au fost utilizate corect.

În noaptea de 17.01-18.01.2022, în urma unor fenomene meteorologice periculoase (vânt extrem de puternic) mai multe acoperişuri au fost distruse, iar mulţi copaci au fost smulşi din pământ. Printre cele mai vizibile avarii, regăsim acoperişul blocului Bl. A69 de pe Str. I. C. Bratianu nr.2, construit din lemn de brad cu învelitoare din tablă zincată, ce a fost deteriorat pe o suprafaţă de aproximativ 670 mp. Această porţiune afectată a fost ridicată de vânt şi proiectată pe acoperişul blocului vecin A 70 de pe Str. I. C. Bratianu nr.4, degradându-1 pe o suprafaţă de aproximativ 160mp. Din cauza acestui fenomen, au mai fost afectate şi două balcoane de pe scara B a blocului A 70, respectiv la etajul 3, apartamentul 15 şi etajul 4, apartamentul 19. Acoperişurile blocurilor aferente au fost destul de grav afectate astfel încât există riscul de inundaţie al apartamentelor de la ultimul etaj, implicit infiltrarea apei şi la apartamentele etajelor inferioare.

Raportul privind evaluarea lucrărilor de reparaţii conţine un memoriu tehnic cu descrierea lucrărilor, caiet de sarcini şi antemăsurători, liste de cantităţi, precum şi o evaluare a costurilor necesare pentru reparaţiile aferente la acoperişurile imobilelor. Reprezentanţii asociaţiilor de proprietari au procedat la analizarea ofertei cu preţul cel mai mic pentru execuţia lucrărilor de reparaţii în valoare de 324.096 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Despăgubiri de 324.000 lei din partea Primăriei Râmnicului pentru două blocuri din Ostroveni afectate de fenomenele meteorologice extreme”

  1. […] Consiliul Local al municipiului Râmnicu Vâlcea a decis recent acordarea de despăgubiri necesare lucrărilor de reparaţii la acoperişurile imobilelor afectate de fenomenele meteorologice din luna ianuarie anul acesta, în valoare de 324.096 lei fără TVA, asociaţiilor de proprietari ale blocurilor A 69 şi A 70 de pe strada I. C. Brătianu. Cele două asociaţii de proprietari vor depune, în termen de cel mult 30 de zile de la data efectuării plăţii, documentele justificative din care să reiasă că fondurile alocate au fost utilizate corect, scrie ziaruldevalcea.ro […]

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe