Consiliul Judeţean Vâlcea pregătește un alt proiect cu fonduri europene: „Creşterea siguranţei pacienţilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă”

luni, 21 martie 2022

 

La data de 25 martie 2022, în ședință ordinară, Consiliul Judeţean Vâlcea va aproba proiectul „Creşterea siguranţei pacienţilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea”, precum şi acordul de implementare. Se va mai aproba valoarea totală a proiectului „Creşterea siguranţei pacienţilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea”, în cuantum de 11.092.882 lei (inclusiv TVA), din care cheltuieli eligibile 10.038.082,51 lei şi cheltuieli neeligibile, în sumă de 1.054.799 lei. Cheltuielile neeligibile se vor asigura de Consiliul Judeţean Vâlcea, din bugetul judeţului Vâlcea, potrivit prevederilor acordului de implementare. Sumele reprezentând cheltuieli ce pot apărea pe durata pregătirii, implementării şi sustenabilităţii proiectului, pentru implementarea acestuia în condiţii optime, precum şi alte eventuale cheltuieli neeligibile, se vor asigura din bugetul Consiliului Judeţean Vâlcea. Se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condiţiile rambursării sau decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale.

costi-si-ponoran-715x400

Având în vedere că se încadrează în categoria solicitanţilor eligibili, Consiliul Judeţean Vâlcea a pregătit cererea de finanţare pentru proiectul „Creşterea siguranţei pacienţilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea” în vederea depunerii în cadrul apelului de proiecte POIM/935/9/1/ - Creşterea siguranţei pacienţilor în structuri spitaliceşti publice care utilizează fluide medicale. Obiectivul general al proiectului propus îl constituie creşterea siguranţei pacienţilor în Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, desemnat spital suport COVID, prin investiţii care creează premisele necesare pentru gestionarea eficientă a situaţiei de urgenţă provocată de COVID-19. Imobilul (clădirea şi terenul) face parte din domeniul public al judeţului Vâlcea, conform Hotărârii Guvernului nr. 1.362/2001 privind atestarea domeniului public al judeţului Vâlcea, precum şi al municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Vâlcea, cu modificările şi completările ulterioare, şi se află în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea, conform prevederilor Hotărârii Consiliului Judeţean Vâlcea nr. 41/17.04.2003.

„În urma evaluării deficienţelor infrastructurii existente la nivelul unităţii medicale şi a realizării documentaţiilor tehnico-economice, prin proiect se vor realiza atât activităţi de tip A (sisteme de detectare, semnalizare, alarmare incendii cu acoperire totală şi de detectare semnalizare şi alarmare în cazul depăşirii concentraţiei maxime admise de oxigen în atmosferă), cât şi activităţi de tip B (lucrări de intervenţie la infrastructura electrică, de ventilare şi tratare a aerului, precum şi la infrastructura de fluide medicale)”, se arată printre altele în referatul Consiliului Judeţean Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe