Care a fost scânteia care a declanșat isteria în benzinării: MOL a crescut prețurile din cauza plafonării prețului în Ungaria și lipsei aprovizionării!

miercuri, 9 martie 2022

Cozi imense s-au format la stațiile de carburanți din toată țara în această după-amiază (și LukOil și Gazprom). Totul a plecat de la problemele pe care le are Ungaria, stat care a decis încă de săptămâna trecută plafonarea prețurilor la carburanți și interzicerea exporturilor și se zvonește că stocurile de acolo sunt foarte subțiri - potrivit stiripesurse.ro

În contextul ăsta isteria în România a plecat din Vestul țării... Bihor, Arad, Timișoara. S-au format cozi și prețurile au început imediat să crească ajungându-se azi și la 11 lei/l motorină și benzină în acea zonă. Isteria s-a întins treptat în toată țara și spre seară cozi imense au apărut în toată țara.

Trebuie ținut cont și de contextul regional și internațional - interdicția importurilor de petrol din Federația Rusă - situație care a creat o presiune suplimentară.

UPDATE: Potrivit informaţiilor obţinute de agerpres, din cauza unor probleme la o rafinărie din Ungaria, MOL înregistrează un deficit de carburanţi pe piaţa din România. Compania a scumpit, deja, carburanţii pentru flotele de transportatori la peste 10 lei pe litrul de motorină.

Virgil Popescu acuză Mol că a creat isteria cu creșterea prețului la carburanți: Nu există că un lanț de benzinării să ducă la o scumpire în lanț

 Bihon.ro
preț benzină / motorină 9 martie 2022

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a spus miercuri seara, la Antena 3, că isteria a fost creată de lanțul Mol care a crescut prețurile din cauza plafonării prețului în Ungaria și lipsei aprovizionării.

"Lanțul Mol a scumpit în această seară la 9 lei. Are probleme cu aprovizionarea din Ungaria. Acesta este motivul. Avem un conflict la frontieră, iar un mesaj de la benzinăria din Beiuș mi se pare că face parte dintr-un război hibrid.

Nu există că un lanț de benzinării să ducă la o scumpire în lanț. Nu vorbim de o explozie a prețului.

Există organe, Antifraudă, ANAF, ANPC care pot vedea care sunt motivele care au stat la majorarea prețului. Nu este normal ce s-a întâmplat", a spus Virgil Popescu.

Europarlamentarul Rareș Bogdan le transmite românilor să-și păstreze calmul după ce au apărut informații că prețul la carburant a trecut de 11 lei / L la unele stații. Bogdan explică faptul că prețul mare a fost sesizat doar la cateva pompe.

Nu intrați în panică! Deși prețurile la carburanți sunt inacceptabil de mari la tot ce depășește 6 lei, ce s-a întâmplat la câteva stații Mol din Bihor și un mic operator privat reprezintă cazuri izolate. Nu este o realitate generală care să vă facă să intrați în panică! Situația de la granița de Vest a României, nici acolo peste tot, este generată de raționalizarea consumului în Ungaria, unde stațiile de benzină nu mai stau deschise decât 4 ore pe zi. Prețurile sunt 7.43, 7.55, 7.60, 7.80, respectiv 7.99 la unele stații PETROM, OMV, Rompetrol, Oskar, NU au sărit de 8 lei, nicidecum nu au ajuns la 11 lei, respectiv la 11.20 decât în câteva stații din rețeaua Mol din Bihor si la un operator privat mic, cu doar 2 stații aflate pe graniță.

Vă rog din suflet, fiți responsabili, NU intrați în panică! Aveți incredere! România este protejată și sigura. Nu întrați în jocul celor care doresc destabilizarea României!”, a spus Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Context

Premierul Nicolae Ciucă a dispus începerea de controale ample la staţiile de alimentare cu carburant, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru declarând că ”Guvernul României nu va permite niciun derapaj, nicio tentativă de speculă”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe