Angajații Romsilva vor patrula, în zilele următoare, pentru prevenirea incendiilor de pădure

duminică, 27 martie 2022

 

Ministrul Tanczos Barna a analizat situația incendiilor de pădure în cadrul unei videoconferințe la care au participat directorul general al Romsilva, George Mierliță și directorii direcțiilor silvice, reprezentanții gărzilor forestiere, precum și responsabilii cu paza pădurilor din cadrul unităților teritoriale ale Romsilva.

În cadrul videoconferinței, ministrul mediului, apelor și pădurilor a cerut o mobilizare a personalului silvic pentru a preveni incendiile din fondul forestier, precum și intervenția rapidă în cazul producerii acestora, în special în perioada weekendului, într-o colaborare stânsă cu structurile Ministerului de Interne.

„Anul acesta înregistrăm, din păcate, un record al numărului incendiilor de pădure. Toți cei peste 7.000 de angajați ai Romsilva, cu atribuții în prevenirea și stingerea incendiilor de pădure, trebuie să patruleze pe teren în zilele următoare. Transmiteți un mesaj de responsabilitate către toți cetățenii cu care sunteți în contact. Riscul producerii și propagării incendiilor este uriaș, datorită lipsei precipitațiilor și a intensificării vântului în această perioadă. Este un fenomen de amploare și este nevoie de o mobilizare exemplară, pentru că există riscul ca incendiile de vegetație să se extindă rapid” a susțint ministrul Tanczos Barna în cadrul videoconferinței.

În primele trei luni ale anului, în fondul forestier de stat administrat de Romsilva, s-au înregistrat 240 de incendii, care au afectat circa 1.916 hectare, în creștere față de perioada similară a anului trecut, când s-au înregistrat 56 de incendii în fondul forestier de stat, suprafața afectată în primele trei luni ale anului 2021 fiind de 273 hectare.

În activitatea de prevenire și stingere a incendiilor de pădure sunt implicați aproximativ 7.100 de angajați ai Romsilva, aceștia efectuând în primele trei luni ale anului 14.652 de acțiuni de patrulare.

Încă de anul trecut, pentru prevenirea incendiilor în fondul forestier de stat, Romsilva a adoptat mai multe măsuri, între care instituirea serviciului de permanență la nivelul fiecărui ocol silvic din cadrul Romsilva, pentru comunicarea rapidă cu Inspectoratele pentru Situații de Urgență și Gărzile Forestiere, actualizarea planurilor de alarmare și mobilizare a forțelor de intervenție în caz de incendiu, intensificarea acțiunilor de patrulare și supraveghere a fondului forestier și a lizierelor pădurilor, în special a zonelor cu risc de producere a incendiilor, precum și a traseelor frecventate de turiști.

De asemenea, pentru prevenirea extinderii incendiilor limitrofe fondului forestier, au fost efectuate lucrări de întreținere a liniilor izolatoare, colnicele și șanțurile de minim sanitar.

Personalul silvic a intensificat și campania de informare a turiștilor, a angajaților firmelor de exploatare și a deținătorilor de terenuri limitrofe pădurilor, pentru a nu arde resturile vegetale și a nu lăsa focul nesupravegheat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe