Află cum poți să-ți deschizi un restaurant în Vâlcea: 3 ponturi pentru un start bun în era post pandemie

luni, 21 martie 2022

 

Deși pandemia a schimbat foarte mult regulile jocului, deschiderea unui restaurant este încă un vis pentru mulți antreprenori din Vâlcea. Efectele pandemiei au fost resimțite cu precădere de proprietarii de baruri, restaurante, hoteluri și pensiuni. Aceștia au fost extrem de afectați și a fost nevoie de o reorganizare completă și de o adaptare la noile condiții de funcționare.

Dacă și tu ai în plan o astfel de afacere în viitorul apropiat, află cum poți deschide din start un restaurant adaptat vremurilor post pandemie

  • Oferă o atenție sporită sănătății, igienei și siguranței

Deschiderea unui restaurant presupune o serie de avize sanitare verificate periodic de autoritățile competente. După apariția coronavirusului, regulile de igienă au devenit și mai aspre, autoritățile devenind mai atente la modul în care sunt respectate. De aceea, pentru a începe cu dreptul în aceasta afacere, este necesar să iei măsurile corespunzătoare pentru protejarea sănătății clienților și a angajaților. Persoanele care lucrează în restaurant trebuie să fie și ele foarte bine instruite în acest sens.

Utilizează produse de igienă de calitate, precum dezinfectanți pentru mâini, dozatoare și stații de dezinfectare. Acestea trebuie să fie puse la dispoziția angajaților, dar și a clienților. Încearcă să folosești coșuri de gunoi speciale și saci menajeri de la Arli, pentru o colectare selectivă, conformă cu prevederile și normele legislației române în domeniu. 

Alte lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când deschizi un restaurant sunt: meniurile digitale (care pot fi accesate de pe telefon prin scanarea unui cod QR), semne plasate pe obiectele care au fost igienizate, folosirea măștilor de către angajați.

 

  • Asigură un serviciu de livrări la domiciliu sau ridicări de la restaurant

 

Livrările la domiciliu sau ridicările sunt servicii esențiale pe care orice restaurant care se respectă trebuie să le aibă. Fie că mulți preferă comoditatea, fie că vor să evite aglomerația sau oamenii din jur, aceste preferințe ale clienților nu vor dispărea prea curând. Chiar dacă restricțiile se vor ridica, mulți oameni și-au făcut deja un obicei să comande mâncare acasă, așadar este o idee bună să le oferi aceste variante.

Creează un program de delivery foarte bine pus la punct astfel încât mâncarea să ajungă în siguranță la clienți și în cel mai scurt timp. Implementează plata cu cardul, majoritatea oamenilor o preferă în locul celei cash. Din când în când, fidelizează clienții cu mici surprize, precum o băutură gratis, un cod de reducere la următoarea comandă sau un desert din partea casei.

 

  • Pune accent pe digitalizarea afacerii

 

Un aspect foarte important de care trebuie să ții cont este digitalizarea afacerii. Majoritatea proprietarilor de restaurante care au reușit să treacă peste perioada dificilă din perioada pandemiei, au pus accent pe această digitalizare. Ei s-au adaptat noilor condiții și și-au crescut foarte mult prezența în mediul online.

HoReCa este o industrie care trebuie să adopte majoritatea inovațiilor tehnologice din domeniu. Un exemplu este posibilitatea de a comanda direct din meniuri digitale, pentru a limita contactul cu angajații. De asemenea, acceptarea plății cu mai multe tipuri de carduri, inclusiv cu telefonul, ar putea contribui la creșterea numărului de clienți.

Așadar, deschiderea unui restaurant poate fi în continuare o afacere de succes dacă sunt luate măsurile corespunzătoare. Mai mult decât atât, implementarea unor idei și a unor tehnologii noi te pot ajuta să te remarci și să-ți creezi propria clientelă.

Sursa foto: pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe