Traficanţi de ţigări, în libertate. Au fost condamnaţi să muncească si la primării din Vâlcea

duminică, 6 februarie 2022

În vara lui 2021, în trei judeţe din ţară se desfăşurau concomitent 38 de percheziţii domiciliare, în urma cărora aveau să fie reţinute 11 persoane. Acestea tocmai au primit sentinţa de condamnare.

În urmă cu mai bine de o jumătate de an, 38 de persoane suspectate ca făcând parte dintr-o reţea de trafic de ţigarete ce pornea din nordul ţării şi ajungea până în sudul extrem, erau duse la audieri. În urma acestora, doar 11 suspecţi din trei judeţe ale ţării: Suceava, Vâlcea şi Dolj, aveau să fie reţinuţi.  Ancheta s-a finalizat în luna august 2021, iar dosarul a ajuns pe masa instanţei de judecată, prima înfăţişare fiind în luna noiembrie.  Sentinţa în acest caz a fost dată marţi, 1 februarie 2022, de către Judecătoria Bălceşti - Vâlcea şi pentru că nu este definitivă va putea fi atacată în termen de 10 zile - relateaza adevarul.ro.   Potrivit minutei publicată pe portalul instanţelor de judecată, pentru că toate cele 11 persoane, acuzate de infracţiuni la regimul vamal - mai exact de contrabandă cu ţigări în formă continuată -, au primit condamnări la închisoare de până în trei ani, pedepsele le-au fost suspendate. Prin urmare, cu toţii sunt acum în libertate.

Vor fi nevoiţi doar să treacă din când în când pe la Serviciul de Probaţiune, libertatea de mişcare fiindu-le condiţionată, să primească vizita supraveghetorilor, să facă muncă în folosul comunităţii maximum patru luni şi să restituie contravaloarea despăgubirilor civile şi a obligaţiilor fiscale.  În rest, în mare parte, s-a ridicat sechestrul pus pe imobile, mulţi reintrând în posesia bunurilor care le-au fost confiscate la începutul anchetei penale.

Totul a început în luna iulie a anului trecut când a fost organizată o amplă acţiune de destructurare a unei reţele de traficanţi de ţigarete. Zeci de persoane erau duse la audieri, iar în Craiova s-a organizat şi un flagrant delict, fiind capturată în trafic o maşină plină cu ţigări.  Cu acea ocazie au fost confiscate ţigări, bani şi telefoane: peste 100.000 de ţigarete, 100.000 de lei, mai bine de 5.000 de euro şi 11 telefoane mobile.  Cele 11 persoane reţinute în final au primit control judiciar până în luna octombrie, fiind judecate în libertate.   Din sentinţa Judecătoriei Bălceşti reiese că cei mai mulţi dintre condamnaţi sunt din Dolj - în număr de şase, trei din Vâlcea şi doi din Suceava. Judecând după numele de familie, există cel puţin patru persoane care acţionau în cuplu: soţ - soţie.  Pedeapsa primită de membrii reţelei este cuprinsă între 1,4 luni şi 2,8 luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, în funcţie de condamnare, inculpaţii au de executat muncă în folosul comunităţii între două şi patru luni.  Contrabandiştii din Suceava pot alege să lucreze fie în cadrul Primăriei Ipoteşti sau Primăriei Suceava, fie la Primăria Grăniceşti sau Rădăuţi.  Traficanţii din Dolj vor fi nevoiţi să lucreze în primăriile Podari / Craiova, Filiaşi / Brădeşti şi Cârcea / Craiova.  Vâlcenii condamnaţi au de ales între Primăriile Ghioroiu şi Bălceşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe