Tichetele de vacanță revin în 2022 cu o surpriză mare. Cine le poate folosi

vineri, 4 februarie 2022

twitter sharing button
sharethis sharing button

Tichetele de vacanță se vor acorda din nou de anul acesta, însă vin cu o chimbare foarte importantă! De acestea nu vor mai beneficia doar bugetarii, ci și angajații din mediul privat! Acum au apărut ultimele detalii legate de valoarea tichetelor de vacanță, când vor fi distribuite dar și cum pot fi folosite de către angajații din România. Cei din mediul privat ar putea avea însă o surpriză neplăcută - anunta impact.ro

Surpriza mare adusă de tichetele de vacanță în 2022

Voucherele de vacanță revin, iar românii de-abia așteaptă să le folosească. În plus, turiștii sunt așteptați cu nerăbdare de către operatorii din turismul românesc, pentru care acest proiect guvernamental reprezintă o adevărată gură de oxigen. Cel care a vorbit despre tichetele de vacanță a fost ministrul Turismului, Daniel Cadariu. Dacă în cazul bugetarilor situația se cunoaște deja, ei bine, când vine vorba despre vouchere de vacanță acordate angajaților din privat, situația se complică. Mininistrul a spus că totul depinde de angajatori, dacă doresc sau nu să acorde aceste tichete, însă aceștia ar putea primi avantaje din partea Guvernului, dacă aleg să emită vouchere și ei. Cu toate acestea, se pare că nimic nu este sigur, deoarece totul are legătură cu economia României.

„Tot pentru partea de turism, pentru anul 2022 vor fi emise din nou tichetele de vacanţă în valoare de 1.450 de lei pentru lucrătorii din sectorul bugetar, dar vor funcţiona şi pentru cei din mediul privat. Agenţii economici care doresc să emită aceste tichete de vacanţă vor putea deduce cheltuielile cu aceste sume. În măsura în care în perioada aceasta de aplicare a acestui program de guvernare economia va funcţiona şi încasările la buget vor fi suficient de mari, intenţionăm ca mare parte din aceste cheltuieli să le compensăm către agenţii economici de la bugetul de stat, dar asta ţine strict de mersul economiei”, a spus Cadariu.

Surpriza mare adusa de tichetele de vacanta in 2022
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, (foto) a vorbit despre surpriza adusa de tichetele de vacanta in 2022

„Anumite sectoare din domeniul turismului au rămas în urmă”

Potrivit acestuia, tichetele ar fi trebuit să fi acordate deja de la începutul anului 2022, însă acest lucru nu s-a întâmplat, momentan, după cum bine știm.

„Pentru asta ne vom lupta atunci când se va discuta Legea bugetului, să includem sumele necesare în buget. Noi, acum, ca minister, trebuie să creăm strategii. Făcând analiza s-a constatat că anumite sectoare din domeniul turismului au rămas în urmă – staţiunile balneo şi turismul din mediul rural. Ţinta principală acolo este. Însă, în măsura în care există cerere, ele trebuie aplicate pentru toţi, pentru că după un an de activitate constaţi că la bugetul statului se întorc mult mai mulţi bani, pentru că ştim foarte bine că se pune în mişcare activitatea din domeniul turismului”, a mai precizat ministrul.

Valoarea voucherelor de vacanță pentru anul 2022 este de 1450 de lei, iar tichetele pot fi „cheltuite” doar în țară, așa cum prevede legea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe