Sparle si soparle, 14.02.2022

luni, 14 februarie 2022
  • O „televiziune” locală ce „emite” doar pe canalul de YouTube și-a făcut un prost obicei de a aduce în atenția publicului (atâția câți telespectatori mai are!) tot felul de „anchete jurnalistice” de ce mai joasă speță și care nu au nimic în comun cu profesia de reporter sau redactor. În mare parte, oamenii care lucrează la „televiziunea” în cauză provin de la fosta TV Etalon și care acum își fac ședințele de redacție prin... cârciumile orașului. Unul dintre subiectele abordate a fost și cel hărțuire și jignire a unor reprezentanți ai Poliției Locale și ai Poliței Transporturilor (de la gara din Râmnicu Vâlcea) care, chipurile, nu își fac treaba și nu se legitimează atunci când vorbesc cu „reporterii” în cauză. Poliția și alte instituții ale statului trebuie să știe că cei care mai vin de la postul televiziune în cauză nu au nimic în comun cu JURNALISMUL adevărat și că au „intrat pe ușa din dos” a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, atunci când poate se legitimează!
  • Din declarația de avere a noului subprefect Florentina Călin, aflăm că aceasta deține două terenuri intravilane (în Gorgova - Tulcea și Vlădești - Vâlcea), un apartament în Râmnicu Vâlcea și o casă de locuit în Vlădești construită în anul 2007, plus un autoturism BMW și o... șalupă Rio 500. Anul trecut, Florentina Călin a contractat un împrumut bancar de la Ideea Bank de 834 milioane de lei vechi, dar tot în 2021 a încasat suma de 520 milioane de lei vechi din salarii de la AJPIS Vâlcea, iar soțul ei a ridicat suma de circa 400 milioane de lei vechi, din care jumătate a provenit din dividende de la firma SC Kyrabakery SRL din Vlădești. Reamintim că Florentina Călin a fost numită subprefect al județului Vâlcea în ședința de Guvern din 5 ianuarie 2022. Florentina Călin are 45 de ani, este de profesie jurist, a lucrat peste 13 ani la SC Energomontaj SA, dar și în cadrul Primăriei Păușești Otăsău, iar până în 2022 a fost inspector social superior la AJPIS Vâlcea.
  • Palmaresul fostei handbaliste Edit Torok rămâne greu de egalat. Fosta stea a handbalului naţional şi internaţional este singura reprezentantă a României care a câştigat de patru ori cel mai râvnit trofeu: Champions League. Pe lângă trofeele câştigate cu Hypo Viena în perioada 1990-1994, Edit Matei Torok mai are în palmares două Cupe IHF şi o Supercupă a Europei, titluri câştigate cu Chimistul Râmnicu Vâlcea înainte de 1990. După transferul la Hypo Viena, Edit Matei a fost naturalizată şi convocată să joace pentru naţionala Austriei, echipă cu care a şi participat, în 1992, la olimpiada organizată la Barcelona.
  • În ciuda unor „critici”, societatea de transport ETA SA Râmnicu Vâlcea rămâne profitablă. Conform raportului administratorilor, SC ETA SA a obținut în primul semestru din anul trecut venituri de 7,24 milioane de lei și un profit de 740.000 lei. Domeniul principal de activitate al SC ETA SA îl constituie serviciile, având ca obiect principal transportul în comun de persoane cu autobuze şi microbuze pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea. Activitatea de transport urban s-a desfăşurat în semestrul I 2021 în baza contractului de delegare a gestiunii serviciului de transport public local aprobat prin HCL nr. 380/2018. Pe lângă activitatea de bază, SC ETA SA desfăşoară şi alte activităţi comerciale conexe serviciului de transport public.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe