Sparle si soparle, 03.02.2022

miercuri, 2 februarie 2022
  • Consilierii locali liberali din Râmnicu Vâlcea au dovedit că sunt cu adevărat ATEI, pentru că nu au avut nici un fel de remușcări în fața lui Dumnezeu să respingă luni în ședința de consiliu local proiectul de hotărâre privind transmiterea fără plată în proprietatea Parohiei Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel a terenului în suprafaţă de 860 mp. Proiectul trebuia să întrunească minim 16 voturi și, tocmai de aceea, nu a mai fost adoptat. Precizăm că, potrivit prevederilor din Legea nr. 239/2007 privind reglementarea regimului juridic al unor bunuri imobile aflate în folosinţa unităţilor de cult, cu modificările şi completările ulterioare, imobilele aflate în proprietatea statului ori a unităţilor administrativ-teritoriale, atribuite în folosinţă gratuită cultelor religioase după 1 ianuarie 1990, pot fi transmise fără plată în proprietatea unităţilor de cult deţinătoare, în condiţiile acestei legi, prin imobile înţelegând atât terenurile atribuite în folosinţă, după 1 ianuarie 1990, în vederea edificării de locaşuri de cult sau de clădiri cu destinaţie administrativă, educaţională, de asistenţă socială şi a anexelor acestora, cât şi clădirile împreună cu terenul aferent primite, după 1 ianuarie 1990, pentru realizarea de către culte a unor activităţi spirituale, administrative, educaţionale, de asistenţă socială.

 

  • Recent, președintele României a semnat decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Judecătoria Râmnicu Vâlcea a doamnei Mihaela Chirvasiu (pensionare), la data de 10 ianuarie 2022. În 2008, ziarul nostru titra: „Judecătoarea Mihaela Chirvasiu pune talpa pe gâtul presei libere! Miercuri, 22 ianuarie, ne-a parvenit la redacţie o hotărâre judecătorească emisă de Judecătoria Râmnicu Vâlcea în 14 decembrie 2007. Nu ne-a venit să credem că am fost condamnaţi în absenţă, fără apărare, fără a ni se lua vreo declaraţie şi fără să putem propune un martor. Auzisem multe despre cum câştigă procesele societatea..., dar acum am simţit pe pielea noastră cum este să-şi bată joc de tine, de drepturile tale, un judecător”.

 

  • Potrivit situaţiilor financiare, în 2020, compania de transport auto de persoane DACOS (aflată în insolvență) a obținut o cifră de afaceri de circa 4,33 milioane de lei, venituri totale de peste 4,81 milioane de lei şi pierderi de 1,8 milioane de lei. Datoriile totale ale SC Dacos SRL s-au ridicat la data de 31 decembrie 2020 la suma de circa 8,9 milioane de lei, activele imobilizate erau în valoare de 8,8 milioane de lei, iar capitalul social era de peste 523.000 lei. În anul 2020, la societate au lucrat fix 44 de salariaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe