SENATORUL BOGDAN MATEI: PSD RESPECTĂ ANGAJAMENTELE! SPRIJIN PENTRU FIRMELE ROMÂNEȘTI!

vineri, 11 februarie 2022

 

17 miliarde de lei, aproape 3,5 miliarde de euro, au fost alocate prin semnătura ministrului PSD al Finanțelor ca ajutor de stat pentru mediul de afaceri național. Pe scurt, PSD guvernează gândindu-se cu prioritate la companiile românești!

Pe lângă cele 10 miliarde de lei alocate programelor IMM Invest și IMM Agro, alte 7, 5 miliarde de lei vor ajunge rapid în economie. Noi programe de sprijin sunt lansate prin intermediul a trei piloni strategici, respectiv cele trei fonduri de garantare ( Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, Fondul Român de Contra-garantare și Fondul de Garantare a Creditului Rural).

La schemele de ajutor de stat sub formă de garanţii care acoperă maximum 90% din creditele bancare acordate pentru investiţii şi/sau pentru susţinerea activităţii curente se adaugă o componentă nerambursabilă, de maximum 10% din valoarea creditelor, care este finanțată integral din bugetul de stat.

Prin programul IMM PROD este susținută industrializarea economiei, prin RURAL INVEST se finanţează afacerile din mediul rural, GARANT CONSTRUCT este destinat sectorului construcţiilor iar INNOVATION este conceput pentru a încuraja proiectele inovative bazate pe noile tehnologii.

Astfel, PSD își onorează o prioritate din programul său de guvernare și susține cel mai ambițios proiect național dedicat firmelor mici și mijlocii din România.

Bogdan Constantin Matei-Senator PSD Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe