Râmnicu Vâlcea în competiţia ”100 de Oraşe Inteligente şi Neutre Climatic”

vineri, 18 februarie 2022

Râmnicu Vâlcea intră oficial în competiţia pentru participarea la Misiunea ”100 de Oraşe Inteligente şi Neutre Climatic”.

Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea a fost anunţată în data de 16 februarie 2022 de către Comisia Europeană că a intrat în faza finală a selecţiei pentru participarea la Misiunea ”100 de Oraşe Inteligente şi Neutre Climatic” a Comisiei Europene. Râmnicu Vâlcea şi-a exprimat astfel intenţia de a deveni parte a unui proiect în cadrul căruia va avea posibilitatea de a lucra cu alte oraşe şi de a învăţa de la experţi ai altor unităţi administrativ-teritoriale, ai Comisiei Europene, ai diferitelor organisme financiare şi de cercetare, cele mai bune metode şi soluţii care pot fi puse în practică în vederea reducerii efectelor schimbărilor climatice şi a utilizării eficiente a resurselor naturale.

”100 de Oraşe Inteligente şi Neutre Climatic” este una dintre cele cinci misiuni ale Uniunii Europene care sprijină transformarea Europei într-un continent mai ecologic, mai sănătos, mai incluziv şi mai rezilient.

Bugetul total al misiunii este de aproximativ 360 milioane de euro prin programul Orizont Europa, dar şi din fonduri din surse publice şi private la nivelul Uniunii Europene, la nivel naţional, regional şi local. De asemenea, se are în vedere colaborarea cu Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, precum şi alte instituţii financiare, pentru mobilizarea şi utilizarea tuturor fondurilor disponibile. Râmnicu Vâlcea este deja semnatar al Formularului de Adeziune 2030 al Pactului Primarilor, prin care s-a angajat să reducă emisiile de CO2 şi eventual a altor gaze cu efect de seră cu 40%, până în anul 2030.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • TRUSTUL 3 CONSTRUCTII
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2023 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe