Primarul Mircia Gutau organizeaza concurs de soluții pentru Dealul Capela

luni, 7 februarie 2022

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a spus în cadrul unei conferințe de presă, ca nu se va înstrăina nicio palmă de teren din cei 465.552 mp (vegetatie forestiera - Capela) și nu se va ridica nicio construcție.

“Domeniul public nu poate fi înstrăinat, nu se poate construi absolut nimic altceva decât ceea ce a hotărât Guvernul. Această pădure a fost transferată cu destinație foarte clară: pădure parc. Asta ca să închidem gura celor care continuă să își mănânce unghiile, ofticați că de ce a reușit Gutău să facă acest transfer. Vreau să mulțumesc public președintelui Consiliului Județean Vâlcea, Constantin Rădulescu, pentru că în ultima parte l-am rugat să mă sprijine și m-a sprijinit, deputatului Neață care mi-a dus documente la București, Romsilva și tuturor celor care s-au implicat ca această pădure să apară. Sunt extraordinar de fericit! Urmează ca, după ce apare în Monitorul Oficial, în termen de 30 de zile să preluăm terenul de la Romsilva. După ce îl vom prelua, suntem obligați să facem un contract Romsilva pentru asigurarea pazei. Apoi vom începe să facem, cu o firmă specializată, curățirea pădurii. Asta înseamnă că nu se va tăia nici un copac, decât cei căzuți și cei uscați. Practic se va face o igienizare a pădurii respective. Vreau după aceea să scot la licitație amenajarea pădurii-parc. Vreau să folosesc modelele pe care le au folosit orașele dezvoltate din țările dezvoltate și anume să fac un concurs de soluții, iar varianta cea mai frumoasă să o acceptăm. Apoi ne vom consulta cu cetățenii municipiului Râmnicu Vâlcea să vedem dacă acceptă propunerile respective… 2,3,4 variante. Vom face și o dezbatere publică. Soluția găsită de arhitecții sau peisagiștii și ținând cont de propunerile pe care le vom face noi și locuitorii municipiului, va fi dată în continuare spre proiectare, iar după aceea să ne chinuim să atragem fonduri europene ca să putem face acest proiect care va pune, cu siguranță, Râmnicu Vâlcea pe harta țării și a Europei. Îmi doresc ca prin acest proiect să atragem foarte mulți curioși și turiști. Sau cei care vin în stațiunile limitrofe să aibă în programul lor o zi sau două să vină să vadă această pădure – parc” – a declarat primarul Mircia Gutău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

One comment on “Primarul Mircia Gutau organizeaza concurs de soluții pentru Dealul Capela”

  1. Cum ramine cu relicva motelului Capela si constructiile deja ridicate mai sus de aceste darimaturi? Sau acestea nu se iau in calcul , promisiunea instrainarii este valabila doar pentru viitor.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe