Primaria Ramnicului organizeaza dezbatere publica pentru PUZ-ul milionarului Cioaca, care afecteaza o proprietate a Arhiepiscopiei Ramnicului

luni, 7 februarie 2022

 

Precizări

Ca urmare a unor materiale apărute în mass-media şi în mediul on-line referitoare la discuţiile şi obiecţiile pe marginea Planului Urbanistic Zonal ”Ansamblu imobile de locuinţe colective şi funcţiuni complementare” – strada Ion Creangă nr. 31, Municipiul Râmnicu Vâlcea, beneficiar Florin Cioacă - Villa Noastră SRL, Primăria Municipiului face următoarele precizări:

Planul Urbanistic Zonal în cauză a fost prezentat, conform reglementărilor legale, în cadrul unei consultări publice pe site-ul Primăriei, la adresa www.primariavl.ro, încă din data de 23 iulie 2021. În sectorul de ”Corespondenţă consultare publică”, sunt prezentate atât adresa cu obiecţiile Arhiepiscopiei Râmnicului, transmisă în data de 3 noiembrie 2021, cât şi cea venită din partea unui alt proprietar de terenuri din imediata vecinătate a investitorului. Arhiepiscopia Râmnicului a reiterat argumentele sale într-o nouă adresă către Consiliul Local, care a fost prezentată forului legislativ cu ocazia şedinţei din data de 31 ianuarie 2022.

Municipalitatea Râmnicu Vâlcea îşi reafirmă în acest context angajamentul de a respecta toate reglementările legale specifice acestui domeniu şi de a gestiona situaţia cu transparenţă şi imparţialitate. În consecinţă, în perioada care urmează va fi convocată o Dezbatere Publică cu participare fizică, anunţată corespunzător tuturor părţilor implicate, în cadrul căreia reprezentanţii acestora să aibă ocazia să discute şi să încerce să ajungă la un consens şi doar după epuizarea tuturor demersurilor premergătoare, acest Plan Urbanistic Zonal va fi supus aprobării Consiliului Local al Municipiului Râmnicu Vâlcea.

Biroul de Presă

Investiţia, care ar consta în edificarea a cinci blocuri de locuinţe cu demisol, parter şi cinci sau şase etaje, ar urma să ocupe o suprafaţă de 22.000 de metri pătraţi pe strada Ion Creangă din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Terenul pe care dezvoltatorul doreşte să construiască se învecinează la nord şi est cu proprietatea unei firme private, iar la sud cu un teren aflat în proprietatea Arhiepiscopiei Râmnicului, în zona de vest existând ieşire la strada Ion Creangă pe o lungime de aproape 153 de metri. În prezent, conform documentelor depuse de dezvoltatorul imobiliar, terenul pe care urma a fi ridicat ansamblul rezidenţial este unul agricol.

Arhiepiscopia Râmnicului se opune însă investiţiei pe terenul învecinat celui aflat în proprietatea Bisericii.

Într-un document transmis Primăriei Râmnicu Vâlcea în noiembrie anul trecut, oficialii Arhiepiscopiei arată că nu sunt de acord cu propunerea unui nou Plan Urbanistic Zonal pentru acel teren.

În decembrie 2021, Arhiepiscopia Râmnicului a revenit şi, în două documente adresate Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, transmite că „este interesată de demararea în zona respectivă a unui proiect reprezentând biserică şi paraclis, creşă şi parcare”, reiterând că nu este de acord cu ridicarea ansamblului rezidenţial şi susţinând că edificarea acestuia ar afecta dreptul de proprietate al Bisericii prin construirea unui drum la limita dintre proprietăţi.

Totodată, societatea comercială care deţine teren în vecinătatea celui pe care ar urma să fie ridicat ansamblul rezidenţial a anunţat că se opune ridicării blocului.

Printre motivele invocate de reprezentanţii firmei se numără acela că ridicarea blocului de locuinţe ar presupune amenajarea unei străzi nu pe terenul dezvoltatorului imobiliar ci pe terenul firmei vecine, reprezentanţii firmei respective arătând că acest fapt „ar prejudicia considerabil interesele şi dreptul de proprietate privată” al acestei societăţi.

Cioaca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe