Primăria Bujoreni informează că în localitate a debutat recensământul populației și locuințelor

marți, 22 februarie 2022

COMUNICAT DE PRESĂ

Primăria Bujoreni informează că în localitate a debutat recensământul populației și locuințelor. Procedura a luat startul încă de la începutul lunii februarie 2022, prin desfășurarea primei etape, cea de preluare a datelor din surse administrative și de creare și populare a bazei de date a recensământului cu acest prim set de date. Din luna martie însă, în perioada 14 martie - 15 mai, se va desfășura cea de-a doua etapă, mai precis autorecenzarea. Ulterior, în intervalul de timp 16 mai - 17 iulie 2022, la locuința fiecărui cetățean al comunei Bujoreni va ajunge un recenzor pentru a colecta datele prin interviuri faţă în faţă (înregistrarea datelor în chestionarul electronic, cu ajutorul tabletelor).

“Am ales ca în comuna Bujoreni recenzorii să fie chiar angajații Primăriei. Și nu întâmplător am luat această decizie, ci fiindcă îmi doresc mult ca angajații să intre în contact cu fiecare cetățean, iar pe lângă datele pentru recensământ să culeagă și informații despre problemele cu care se confruntă comunitatea noastră. Din cauza pandemiei, mulți cetățeni nu au mai putut ajunge la sediul Primăriei Bujoreni, însă atunci când recenzorii, repet angajații instituției, vor ajunge la fiecare gospodărie, își vor nota fiecare doleanță a cetățenilor. Părerea oamenilor este importantă pentru mine și, în limitele legii, voi încerca să rezolv problemele comunității” - primarul comunei Bujoreni, Gheorghe GÎNGU.

Informațiile colectate vor fi prelucrate în conformitate cu legislația în vigoare privind protecția datelor cu caracter personal (Regulamentul UE nr.679/2016) și anonimizate imediat după intrarea în sistem.

Începând cu anul 2021, în toate statele membre U.E. se realizează Recensământul populației și locuințelor în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 763/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind recensământul populației și al locuințelor și cu regulamentele de implementare corespunzătoare.

În România, Recensământul populației și locuințelor se va desfășura potrivit prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 19/2020 privind organizarea şi desfăşurarea Recensământului populaţiei şi locuinţelor din România în anul 2021, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 178/2020, cu modificările și completările ulterioare.

BIROUL DE COMUNICARE AL PRIMĂRIEI BUJORENI

 Bujoreni

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe