Păr subțire și încâlcit? 7 soluții simple

marți, 22 februarie 2022

https://www.pexels.com/photo/sensual-lady-in-bikini-resting-near-swimming-pool-5269512/ 

 

Ai părul foarte subțire și fragil? Se încurcă foarte ușor și se descâlcește extrem de greu? Adesea, aceste aspecte sunt moștenite genetic. Deși tipul propriu-zis de păr nu se poate schimba, acest lucru nu înseamnă că nu există soluții care să îți ușureze viața.

De exemplu, părul mereu încâlcit poate fi ținut sub control și manevrat simplu și rapid, dacă folosești trucurile potrivite. Mai jos vei găsi câteva dintre cele mai importante soluții pentru a te bucura de un păr frumos și ușor de pieptănat.

1. Piaptănă părul înainte să-l speli

Când este uscat, părul este mai elastic și mai rezistent. De aceea, pentru a evita încâlcirea extremă de după duș, folosește o perie înainte să uzi părul. Piaptănă firele cu blândețe, apoi udă părul și aplică produsele pe care le folosești în mod normal.

2. Aplică șamponul fără să agresezi firele

Probabil că știi deja acest lucru, dar pentru o spălare eficientă este nevoie să cureți cu atenție scalpul cu buricele degetelor, de preferat în sens circular. Făcând, totuși, acest lucru, dacă ai un păr cu tendințe de încâlcire, nu vei face decât să înrăutățești situația.

Așadar, când cureți părul, ai grijă să nu „amesteci” foarte tare firele și să le încurci. Fă mișcări controlate, conștiente, având grijă să nu agresezi firele. De asemenea, nu strânge părul în pumn și nu freca firele de păr între ele.

3. Folosește produse speciale pentru păr încâlcit

Cu cât folosești mai multe produse adaptate tipului tău de păr, cu atât acesta va arăta mai bine pe termen lung.

De exemplu, începe să aplici la fiecare spălare produse pentru descâlcirea părului, special concepute pentru a te ajuta să te piepteni mai ușor. Acestea au în componență keratină, ulei de argan sau de shea, precum și alte elemente care ajută părul să se descurce și să rămână puternic și sănătos.

4. Nu încerca să descurci părul în duș

Multe femei sunt tentate, atunci când aplică balsamul pentru păr, să descurce firele cu ajutorul degetelor, în timp ce distribuie produsul în păr.

Dacă știi că părul tău se încâlcește și se rupe ușor, evită acest lucru. Nu vei face decât să încurci și mai tare părul și, în același timp, să-l predispui la despicare și rupere.

5. Descurcă ușor părul cu degetele, cu ajutorul unei măști

Am menționat deja importanța considerabilă a produselor împotriva încâlcirii. După ce te speli pe cap, aplică întotdeauna o mască specială pentru tipul tău de păr. De cele mai multe ori, părul cu predispoziție la încâlcire este și un păr subțire și fragil, așa că o mască fortifiantă cu keratină sau argan poate face minuni.

Aplică produsul uniform pe fire, de la jumătatea firelor în jos, trecând ușor degetele prin părul umed (nu ud!).

6. Piaptănă părul de la vârf spre rădăcină

Majoritatea persoanelor încep perierea părului de la rădăcină, trecând peria în jos, spre vârfuri. De cele mai multe ori, dinții periei vor rămâne blocați undeva la jumătate, într-un ghem de fire încurcate.

Dacă insiști, acestea se vor transforma într-o bilă aproape imposibil de desfăcut. Mai mult, părul se va deteriora și va căpăta un aspect uscat și neîngrijit. De aceea, este indicat să începi perierea părului de la vârfuri spre rădăcină. Aceasta este o metodă mai blândă prin care poți descurca vârfurile și poți evita deteriorarea lor.

7. Dormi cu părul împletit sau prins în coc

Dacă vrei să eviți încâlcirea, prinde-ți părul într-o coadă lejeră și împletită pe timpul nopții. De asemenea, poți prinde părul și într-un coc lejer, asigurându-te că nu încurci firele.

Nu în ultimul rând, poți folosi o pernă din satin sau mătase, care să fie blândă cu podoaba capilară și care să nu favorizeze încurcarea firelor de păr.

Ține cont de aceste soluții simple și bucură-te de un păr sănătos și ușor de pieptănat! 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe