Mallul River Plaza din Râmnicu Vâlcea, cumparat de omul de afaceri Omer Susli

marți, 22 februarie 2022

Omul de afaceri Omer Susli, care deține lanțul de magazine Homelux, a cumpărat mallul River Plaza din Râmnicu Vâlcea de la Sonae Sierra, care a construit centrul comercial Parklake din București.
Omer Susli a cumpărat River Plaza din Râmnicu Vâlcea de la Sonae Sierra, care cumpărase mallul în 2007 pentru 42 de milioane de euro. Portughezii au luat un împrumut de la BRD, iar soldul actual este de 17,26 milioane de euro, potrivit Profit.ro.

Proprietarul Homelux a preluat părțile sociale deținute de Sonae Sierra în firma River Plaza Mall cu valoare simbolică de 1 euro și a preluat creditul către BRD printr-o cesiune de creanțe la un anumit preț. “Am început această tranzacție în 2019, apoi a venit pandemia și s-au oprit. În 2021 am reluat discuțiile și în 2022 am finalizat-o”, a declarat Omer Susli în cadrul unei conferințe organizată de Bucharest Real Estate Club.

Recent, Omer Susli a cumpărat și mallul Vitantin de la fondul de investiții Revetas Capital, pentru circa 20 de milioane de euro.

La începutul anului, cinci clădiri au fost cumpărate de către Praktiker Real Estate, compania controlată de Omer Susli, care în 2014 a preluat operațiunile Praktiker România și pe care ulterior l-a vândut către britanicii de la Kingfisher și a înființat apoi brandul de decorațiuni Homelux.

Omer Susli este un om de afaceri de origine turcă și proprietarul companiei Homelux, care a lansat în 2018 primul magazin care comercializează produse de mobilă, decoraṭiuni, corpuri de iluminat, textile de casă şi electrocasnice. Omer Susli a vândut, în 2017, reţeaua de magazine de bricolaj Praktiker către compania Kingfisher din Marea Britanie și s-a dedicat noului lanț de magazine Home & Deco. Antreprenorul declara, la momentul lansării Homelux, că va mai deschide 20 de magazine în următorii cinci ani. Omer Susli a mai deschis de atunci magazine la Focșani și Ploiești. Alături de familia sa, Omer Susli a controlat sau controlează și alte afaceri în domeniul industrial și al materialelor de construcții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe