Legume pe care vâlcenii le pot crește în grădinile lor cu ușurință

vineri, 11 februarie 2022

 

Nimic nu se compară cu legumele cultivate la tine în grădină. Prospețimea și gustul lor aromat fac ca orice mâncare preparată să fie un adevărat deliciu. Mai mult decât atât, consumarea legumelor și fructelor din propria grădină aduce multiple beneficii asupra sănătății tale și a celor din jur, iar în plan financiar acestea te pot scuti de câteva cheltuieli în plus. 

Iată câteva dintre legumele pe care le poți cultiva la tine în grădină: 

 

  • Castraveți

O sursă bogată în vitamine și acizi minerali, cu foarte puține calorii, castraveții reprezintă unele dintre legumele ce pot fi consumate pe întreg parcursul anului. Cultivarea acestora nu este extrem de dificilă, însă trebui să ții cont de câteva aspecte: solul trebuie să fie fertil și umed, temperatura trebuie să fie de minimum 15 grade, iar locul în care aceștia vor crește trebuie să fie ferit de vânt. 

  •   Salată

Disponibilă în mai multe soiuri, salata este o legumă ce poate fi crescută chiar dacă locuiești la apartament. Foarte puțin pretențioasă față de căldură, aceasta poate fi cultivată de primăvara devreme până toamna târziu, prin sistemul culturilor succesive. În general, salata verde este o plantă iubitoare de apă, motiv pentru care în timpul răsăririi, nivelul optim pentru umiditatea din sol trebuie să fie aproximativ de 70-80%. 

  •   Roșii

Deși ai crede că este destul de complicat să cultivi roșii în propria grădină, cu puțină atenție la mici detalii te poți bucura de o recoltă bogată, pe tot parcursul verii. În primul rând, asigură-te că folosești materie de primă mână de calitate, precum răsaduri sau semințe profesionale de legume de pe Biosel, iar mai apoi, în funcție de cum alegi să le cultivi, fii atent la condițiile de dezvoltare necesare: lumina și căldura. În medie, tomatele au nevoie de aproximativ 15-16 ore de lumină, iar temperatura medie optimă este de 24 de grade. 

  •   Ceapă

Cultivarea cepei începe odată ce temperaturile de afară nu mai scad sub pragul înghețului și pământul este pregătit pentru plantarea arpagicului. Trebui să ții cont de faptul că arpagicul nu trebuie să aibă mai mult de 1.25 centimetri în diametru, precum și de faptul că pentru a fi bun acesta trebuie să fie tare la atingere. Odată plantată ceapa, aceasta nu are nevoie de foarte multă atenție din partea ta: udă straturile dimineața și seara, și ai grijă să nu fie buruieni în jurul acestora. 

  •  Fasole verde

Fasolea este o plantă extrem de hrănitoare și cu multiple beneficii pentru organism, de aceea este o legumă esențială în grădinile mici. Aceasta se plantează în primăvară, atunci când solul este încălzit și favorizează încolțirea boabelor de fasole. Este recomandat să alegi un loc însorit și care să fie în permanență curățat de buruieni, iar pe parcursul creșterii fasolea trebuie udată de minimum 2 ori pe săptămână. Nu uita că fasolea este o plantă agățătoare, motiv pentru care are nevoie de suporturi pe care aceasta să se cațăre atunci când crește. 

O grădină pentru cultivarea legumelor are o multitudine de avantaje, însă acestea vin doar cu puțin efort din partea ta. Grădina poate fi un spațiu de relaxare pentru zilele de vară, iar plantarea și creșterea legumelor pot reprezenta activități educaționale pentru cei mici. 

Sursă foto: stocksnap.io 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe