După ce produs un prejudiciu de 40.000 lei, fostul director al SC Gospodărire Locală Berbeşti SRL a „uitat” să-l restituie

duminică, 6 februarie 2022

 

Având în vedere prevederile Legii nr. 94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, examinând deficienţele consemnate în raportul de control, înregistrat la entitatea verificată sub nr. 328/17.12.2021, Camera de Conturi Vâlcea a constatat la data de 17 ianuarie 2022, că SC Gospodărire Locală Berbeşti SRL nu a procedat la restituirea sumei de 40.000 lei, către Primăria Berbeşti, reprezentând contravaloarea unor materiale rezultate din casarea unor utilaje, valorificate de entitatea verificată deşi nu era proprietara respectivelor active. Nu a fost respectată dispoziţia obligatorie nr. CV23971/20 noiembrie 2014 transmisă de ANAF.

La nivelul SC Gospodărire Locală Berbeşti SRL nu a fost respectat principiul contabilităţii de angajamente, nefiind înregistrate în contabilitate, în perioada realizării lor şi neraportate în situaţiile financiare aferente anului 2020 (atunci când director era Mirel Popescu), venituri din prestări servicii în valoare de 8477 lei, la care se adaugă TVA în sumă de 1610 lei. Au fost identificate abateri privind conducerea evidenţei contabile a verificate, constând în nereflectarea în contabilitate şi în situaţiile financiare a pierderii contabile aferente exerciţiilor financiare precedente, neacoperite la data de 31 decembrie 2020 în sumă de 39.194 lei.

În urmă cu doi ani, tot Camera de Conturi Vâlcea a mai descoperit că Primăria Berbeşti nu a publicat toate documentele şi informaţiile cerute de legislaţia în vigoare, neasigurând o informare corectă, actualizată şi transparentă cetăţenilor. Concret, nu sunt publicate informaţii legate de impozitele şi taxele locale, de proiecţia, execuţia şi modificările apărute în derularea procesului bugetar, nu sunt publicate hotărârile Consiliului Local al Oraşului Berbeşti. Au fost încălcate mai multe acte normative. Funcţia de secretar al oraşului Berbeşti a fost ocupată începând cu data de 17 iulie 2018 şi până la data efectuării misiunii de audit de către doamna Dincă Elena Nadia cu încălcarea prevederilor legale prevăzute de Legea nr. 188/1999 privind statutul funcţionarilor publici, deoarece Primăria oraşului Berbeşti nu a organizat concurs pentru ocuparea funcţiei de secretar în perioada în care funcţia de secretar a fost asigurată prin exercitarea cu caracter temporar a unei funcţii de conducere. La Primăria Berbeşti nu a fost organizat compartimentul de audit intern conform prevederilor din Legea nr. 672/2002 privind auditul public intern.

Prin câteva manevre murdare de culise, Milorad Cumpănăşoiu (foto), fost consilier local în Berbeşti, a reuşit în 2017 să-şi impună favoritul în fruntea firmei SC Gospodărire Locală Berbeşti SRL (aflată în subordinea Primăriei Berbeşti): era vorba de anonimul Mirel Popescu. „Comisa de selecţie” a decis obiectiv să îl declare admis pe Mirel Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe