Dorești încălzire în pardoseală? Ai nevoie de un tip special de parchet? Află ce variante recomandă specialiștii

miercuri, 16 februarie 2022

 

Confortul, calitatea materialelor și durabilitatea reprezintă câteva dintre aspectele esențiale care descriu locuința ideală. În ceea ce privește optimizarea nivelului de confort, încălzirea în pardoseală este soluția de încălzire care câștigă tot mai multă popularitate. 

Însă, sistemul de încălzire de acest tip cere ca parchetul să prezinte rezistență termică și să nu își modifice forma sau dimensiunile.

Ce poți alege dacă dorești încălzire prin pardoseală?

Vestea bună este aceea că, piața îți oferă o gamă variată de opțiuni din care să alegi. Și anume:

 

  • Parchet laminat

unnamed (2)

 

Parchetul laminat este recomandat pentru sistemul de încălzire în pardoseală. 

Experții în domeniu preferă parchetul dublu stratificat dacă se dorește montarea sistemului de încălzire în pardoseală. Acest tip de suprafață dispune de un grad ridicat de rezistență termică și de coeficienți scăzuți de dilatare. 

Dacă ai în vedere un parchet natural sau o pardoseală de lemn pentru montarea sistemului de încălzire, atunci ia în calcul pardoseala sub formă de parchet stratificat sau parchet dublu stratificat de la Valprestprachet.ro.

Sistemele de încălzire în pardoseală te determină să scoți mai mulți bani din buzunar pentru început, dar vei observa că în timp acest sistem reprezintă o sursă suplimentară de căldură uimitoare, precum și o modalitate de a economisi bani pe parcurs. 

 

  • Gresia

unnamed (3)

 

Gresia este materialul cu cea mai mare stabilitate dimensională. 

Materialul asigură rezistență la zgârieturi, are avantajul curățării cu soluții simple și nu se deteriorează în cazul inundațiilor. Totuși, când se întrerupe căldura, vei avea parte de o suprafață rece. Atât parchetul, cât și gresia sunt sugestii bune pentru montarea sistemelor de încălzire în pardoseală. Diferența o face bugetul alocat de fiecare client, confortul și bineînțeles, gusturile specifice.

 

  • Parchetul din lemn

unnamed (4)

 

Parchetul din lemn oferă locuinței un aer atemporal, nobil și rafinat. Parchetul din lemn nu se demodează și în plus, poate fi refinisat oricând este nevoie sau când apar semne de uzură. 

Lemnul menține suprafața caldă mult timp după ce a fost întreruptă căldura. Aspectul natural și persistența căldurii fac această opțiune să fie ideală pentru camerele cu copii. Mai mult, poți schimba culoarea sau finisajul, fără să înlocuiești parchetul, în cazul în care îți dorești o schimbare în casă. 

unnamed (5)

Dacă preferi parchetul stratificat pentru montarea sistemului de încălzire, atunci ia în calcul grosimea. Dacă aceasta nu corespunde nevoilor, atunci sistemul de încălzire devine ineficient. De asemenea, parchetul stratificat prezintă o serie de avantaje în ceea ce privește rezistența materialului în timp.

Este esențial să fie luate în calcul dimensiunile parchetului stratificat, întrucât există riscul de a-și schimba forma la temperaturile ridicate și la fluctuațiile de temperatură. 

unnamed (6)

Așadar, specialiștii recomandă pentru sistemul de încălzire în pardoseală să se opteze pentru lamele mai mici.

Sugestia noastră este să te consulți cu producătorii și comercianții magazinului de specialitate pentru a putea identifica la sigur tipul de parchet care se adaptează impecabil sistemului de încălzire în pardoseală pentru ca investiția ta să bifeze toate criteriile importante: funcționalitate, confort și estetică. 

Sursa foto: pixabay.com

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe