Directorul Ziarului de Valcea, Tiberiu Pirnau, pune la dispozitia refugiatilor ucrainieni o casa in comuna Mihaesti

sâmbătă, 26 februarie 2022

 

Există zeci de inițiative începute de simpli cetățeni care doresc să-i ajute pe oamenii din Ucraina care fug din calea războiului. Unii asigură cazare, alții transport, alții servicii de traducere sau se oferă să aibă grijă de animalele de companie ale ucrainenilor.

Printre valcenii care si-au exprimat disponibilitatea de a-i ajuta pe ucrainieni se afla si directorul Ziarului de Valcea, Tiberiu Pirnau, care pune la dispozitia unei familii de refugiati o casa cu conditii decente de cazare in comuna Mihaesti din apropierea municipiului Ramnicu Valcea. Gratis, bineinteles! Anuntul a fost postat, cu toate datele de contact, si pe grupurile de sustinere a refugiatilor din Ucraina create pe site-urile de socializare. Speram ca aceasta mana intinsa spre vecinii nostri aflati in grea incercare, sa nu fie singulara si sa se mobilizeze si alti valceni!

Ucraineni care vin in Romania, vama SiretFoto: Alex Nicodim / Sipa Press / Profimedia

Odată cu începerea războiului în Ucraina, zeci de mii de oameni și-au împachetat câteva dintre bunurile esențiale în valize, și-au părăsit casele și viața pe care o știau și au plecat spre granițe în căutarea unui refugiu. Bărbații ucraineni nu mai au voie să plece, așa că mulți sunt cei care și-au dus copiii, soțiile, mamele, surorile sau prietenele la ieșirea din țară, în încercarea de a le salva - informeaza hotnews.ro

Pe teritoriul românesc, cozile la graniță sunt de câțiva kilometri, iar până acum, peste 10 mii de ucraineni au intrat în țara noastră. Mulți români nu au stat pe gânduri: și-au deschis casele și au încercat să găsească tot felul de soluții pentru a-i ajuta pe vecinii lor atacați de Rusia.

Există zeci de inițiative începute de cetățeni, iar grupul de Facebook „Uniți pentru Ucraina” a ajuns la peste 50 mii de oameni, dintre care mulți se arată dornici să ajute în orice formă posibilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe