Clinica de Balneologie Călimăneşti va fi reabilitată!

marți, 8 februarie 2022
 

Componentă a Spitalului Judeţean din Râmnicu Vâlcea, Secţia exterioară de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, este cunoscută datorită rezultatelor excepţionale obţinute în tratarea afecţiunilor reumatismale, articulare şi digestive. Peste 3.000 de pacienţi îşi găsesc alinare aici, chiar dacă condiţiile modeste oferite de clădirea veche, pălesc în favoarea procedurilor oferite.

f_350_200_16777215_00_images_banner6_clinica_Calimanesti_2.jpg

Staţiunea Călimăneşti - Căciulata este renumită pentru efectele terapeutice ale apelor minerale, bioclimat şi pentru numeroasele puncte de atracţie turistică din zonă. Potrivit Institutului Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie din subordinea Ministerul Sănătăţii şi Familiei, staţiunea Călimăneşti - Căciulata se încadrează în categoria staţiunilor balneoclimaterice de interes general din România.

Clinica de Balneologie Călimăneşti este situată la 20 km de Râmnicu Vâlcea, în oraşul Călimăneşti fiind recomandată strict în recuperarea balneofiziologică, cu avantajul că este situată aproape de izvoarele minerale recomandate pentru diferite afecțiuni interne. Aici sunt tratate afecţiuni reumatismale inflamatorii, degenerative, digestive, renale, metabolice, alergologice, respiratorii, sechele AVC, sechele hernia de disc operate.

Printre serviciile oferite se numără şi proceduri de fizioterapie, investigații de laborator, examen EKG, injecții cu apă minerală pentru alergii, cură internă cu apă sulfuroasă pentru afecțiuni renale, digestive și diabet, kinetoterapie.

Clinica de Balneofizioterapie, un imobil construit la începutul secolului XX, sub denumirea de Hotelul Jantea 1, cunoscut şi ca Vila Oltul, a fost cumpărat de Consiliul Judeţean Vâlcea cu 1,1 milioane de euro.

După negocieri care au durat mai bine de un deceniu, decizia de achiziţionare a clădirii istorice a fost votată în unanimitate în luna august a anului trecut, iar Consiliul Judeţean Vâlcea intenţionează să reabiliteze clădirea atât cu fonduri proprii cât şi guvernamentale şi europene pentru a-i menţine în continuare destinaţia de unitate medicală.

Potrivit preşedintelui CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, în bugetul județului Vâlcea, aprobat pe 7 februarie 2022, pentru proiectul „Reabilitarea, modernizarea și dotarea Secției exterioare de Recuperare, Medicină Fizică și Balneologie Călimănești”, a fost cuprinsă suma de 235.000 lei, pentru plata cheltuielilor cu studiile și documentațiile necesare realizării lucrărilor de reabilitare.

Este singura secţie externă a Spitalului Judeţean Vâlcea şi printre puţinele din ţară pe partea de afecţiuni cronice tratate, unde bolnavii primesc totul gratuit timp de 12 zile: masă, cazare şi tratament, precum şi cura de ape minerale de care beneficiază cu efecte miraculoase pentru vindecarea bolnavilor, mai ales cei cu afecţiuni renale şi digestive.

Text/foto: Centrul de Informare şi Promovare Turistică Vâlcea , Consiliul Judeţean Vâlcea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe