CHIMCOMPLEX: Şantierul noii centrale de cogenerare din Ramnicu Valcea este în continuă creștere

vineri, 18 februarie 2022

Şantierul noii centrale de cogenerare din Rm. Valcea este în continuă creștere. Se lucrează concentrat pentru finalizarea la timp a construcției și pornirea cu succes a centralei până la sfârșitul anului 2022.

Compania investeşte continuu în eficienţa energetică şi în viitorul apropiat are în vedere realizarea celei de a patra centrale de cogenerare de înaltă eficienţă de 50 MW, la Ramnicu Vâlcea.

Cea mai eficientă instalaţie de cogenerare din Europa a fost pusă acum 4 ani în funcţiune pe platforma firmei Chimcomplex Borzeşti, specializată în fabricarea de produse chimice, printr-o investiţie de 14,35 de milioane de euro, cofinanţată prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Stefan-Vuza-1024x683

Această instalaţie de cogenerare, considerată vârf de tehnologie la nivel mondial, unică în România din punct de vedere al randamentului, produce mai multă energie electrică şi termică decât consumă întreg municipiul Râmnicu Vâlcea, municipiul Focşani şi de două ori mai mult decât necesarul municipiului Oneşti. Testele au arătat că eficienţa globală depăşeşte 91%’, spune Ştefan Vuza, preşedintele Grupului SCR, proprietarul Chimcomplex.

Potrivit acestuia, din punct de vedere al impactului asupra mediului, ‘urmare a economiilor anuale de gaze naturale generate de implementarea proiectului, emisiile de CO2 se reduc cu peste 17.800 tone pe an’.

Chimcomplex este principalul producător şi furnizor de substanţe chimice vitale din regiune, specializat în polioli, clorosodice şi Oxo-Alcooli. Este o companie strategică pentru economia românească, cel mai mare combinat de produse chimice cu 2 platforme industriale la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. Chimcomplex este o companie chimică cu o tradiţie îndelungată, care dezvoltă produse de calitate pentru o viaţă mai bună şi un viitor sustenabil.

În anul 2020 Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de 1,2 miliarde de lei.

273784625_4640294079413109_7464612899597245318_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe